Haberler

Facebook Messenger Rooms Uygulamasını Tüm Kullanıcılarına Açıyor

Facebook CEO’su Mark Zuckenberg yeni video konferans uygulaması Messenger Rooms uygulamasının bütün kullanıcılar için erişilebilir olacağını duyurdu.

Facebook, geçen ay koronavirüs karantinaları sonucu popülerliğini arttıran Zoom uygulaması ile rekabet edebilmek için için Messenger Rooms özelliğini sınırlı gruptaki kullanıcıları için tanıtmıştı.

Messenger Rooms uygulaması, kullanıcıların haber akışı, gruplar ve etkinlikler aracılığıyla Messenger’dan veya doğrudan Facebook’tan hiçbir zaman sınırı olmadan 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapmasına olanak tanıyor. Zuckerberg ayrıca Instagram’ın yanı sıra WhatsApp için Messenger Rooms entegrasyonu olacağını da belirtiyor.

Zuckerberg 14 Mayıs 2020 Perşembe tarihli blog yazısında Messenger Rooms uygulamasının tanıtımını şu şekilde yaptı: “Dünyanın dört bir yanında birçok insanın evden çıkamadığı günlerde hepimiz değer verdiğimiz insanlara daha yakın hissetmek için görüntülü sohbeti kullanıyoruz. WhatsApp ve Messenger zaten dünya çapında en popüler görüntülü arama hizmetleridir. Ancak büyük gruplar için video hizmetlerinin çoğu sosyal etkileşimler için değil, iş için tasarlanmıştır. Messenger Rooms, sosyal etkileşimler için tasarlanmış bir grup görüntülü sohbetidir. Odaların hiçbir zaman sınırı yoktur, 50 kişiye kadar kişi eklenebilir ve bunları Messenger, Facebook ve yakında Instagram ve WhatsApp’ta ücretsiz olarak oluşturabileceksiniz.”

Görüşme odaları Facebook veya Messenger üzerinden oluşturulabiliyor ve kullanıcılara Facebook hesabı olmayan kişileri bile görüntülü görüşme odalarına davet etme imkanı sunuluyor.

Facebook’un başkan yardımcısı Stan Chudnovsky yazdığı blog yazısında, Facebook’ta haber akışı, gruplar, etkinlikler aracılığı ile oda başlatılıp paylaşılabileceğini ve kullanıcıların istediği gizlilik ayarlarını odalar için yapıp istedikleri zaman da odaları kaldırabileceklerini belirtti.

Yeni Messenger Rooms özelliğine sahip olmak için Facebook ve Messenger uygulamalarının en son mobil sürümlerini Google Play ve IOS’tan, Masaüstü Messenger uygulamasının son sürümlerini de Microsoft Store veya Mac App Store’dan indirmek gerekiyor.

Şu anda Messenger Rooms uygulaması sadece ABD, Kanada ve Meksika’daki kullanıcılara sunulmuş durumda. Bu hafta itibarıyla global olarak bütün kullanıcılar için aktif olacağı Facebook tarafından duyuruldu.

Kaynak    

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu