Haberler

IMEI Kayıt Ücretlerine Rekor Zam! 2023 IMEI Kayıt Ücretleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı için vergi, ceza ve harçlarla ilgili verilerini açıkladı. IMEI kayıt ücretlerini de içine alan verilere göre yeni yılda %122.93 oranında zam bekleniyor. Detaylar haberimizde.

IMEI Kayıt Ücretleri

Her yılın başında fiyatı artan vergi, harç ve ceza ücretleri için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı için verilerini açıkladı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE)’ye göre %122.93 oranında bir değerleme yapan kurum, geçtiğimiz yıl bu oranı %36.2 olarak açıklamıştı. TÜİK tarafından açıklanan rakamı cumhurbaşkanının %50 oranında artırma ya da %50 oranında düşürme yetkisi var. TÜİK değerlemesine göre 2023 IMEI kayıt ücretleri şu şekilde;

2023 IMEI kayıt ücretleri

2022 yılı içerisinde 2 bin 732 TL olan yurtdışı telefon kayıt ücreti, 2023 yılında cumhurbaşkanı tarafından herhangi bir değişiklik uygulanmazsa %122.93 oranında artacak. Zamla birlikte 2023 yılı için IMEI kayıt ücreti 6 bin 90 TL olacak. 3 bin 358 TL’lik zamla birlikte yurtdışından telefon getirmek daha da zorlaşacak. TÜİK’in yeniden değerleme oranlarına göre yapılan IMEI kayıt ücretleri, Aralık ayında netleşecek.

Sinyal Kanunu TBMM’de kabul edildi

Yurtdışı telefonlarla ilgili düzenlemeleri içeren Sinyal Kanunu da meclisten geçti. Yurtdışından getirilen kaçak telefonları önlemeye yönelik düzenlenen yasa ile birlikte 1 yıl boyunca kullanılmayan telefonların IMEI bilgisi devre dışı bırakılacak. Kullanıcılar kapanan IMEI numaralarını telefonları ve faturaları ile birlikte yetkili kurumlardan tekrar açtırabilecek. IMEI numarası farklı bir telefona aktarılan vatandaşlar ise IMEI numaralarını tekrar aktif edemeyecek.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu