Cloud Computing

Office 365 – GigJam – Bölüm 1

GigJam, kullanıcıların iş süreçlerine farklı ekiplerden kişileri dahil etmesi için geliştirilmiş, ekipler arası koordinasyonu sağlayan bir uygulamadır.

GigJam, yalnızca istediğiniz uygulama – ihtiyaç duyduğunuz kimseyi – şirketinizin içinde ve dışında paylaşarak ağınızdaki işlerin halledilmesine yardımcı olur. Şu anda önizlemede olan GigJam, Office 365 kuruluşları için varsayılan olarak kapalıdır. Artık Office 365 yönetim merkezinde bulunan Hizmet ve eklentiler sayfasından doğrudan GigJam’ı etkinleştirebilir ve kuruluşunuzun GigJam’ı kullanmasına izin verebilirsiniz.

 

clip_image002

Resim 01

GigJam özelliğini Office 365 panelinde etkinleştirdikten sonra GigJam’ı kullanabileceğimiz uygulamayı bilgisayarımıza yüklemek için https://www.microsoft.com/en-us/gigjam/install-gigjam.aspx adresinden GigJam Preview uygulamasını indiriyoruz. GigJam aşağıdaki işletim sistemleri desteklemektedir.

Windows

MacOS

IOS

 

Uygulamayı indirdikten sonra çalıştırıyor ve ardından “Next” butonuna tıklıyoruz.

clip_image004

Resim 02

Uygulamanın kurulacağı dosya yolunu belirledikten sonra “Next” butonuna tıklıyoruz.

clip_image006

Resim 03

 

clip_image008

Resim 04

clip_image010

Resim 05

Kurulum için gerekli işlemleri yaptıktan sonra “Install” butonuna tıklayarak kurulumu gerçekleştiriyoruz.

clip_image012

Resim 06

clip_image014

Resim 07

clip_image016

Resim 08

Artık GigJam’ı kullanmak için hazırız.

clip_image018

Resim 09

Bu makalemiz de GigJam’ı Office 365 üzerinde nasıl aktif hale getirebileceğimizden ve Windows işletim sistemi üzerinde kurulumu nasıl gerçekleştirebileceğimiz göstermiş olduk. Bir sonraki bölüm de ise GigJam’ı nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğiz. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu