Haberler

Microsoft, Teams’de “Webinar” Özelliğini Sunmaya Başladı

Microsoft, Teams’deki Web Semineri (Webinar) özelliğini genel kullanıma sunuyor, ayrıca Sunum Modu aracılığıyla Teams’e yeni sunum seçenekleri de getiriyor.

Microsoft bugün, Teams’deki Web Seminerleri özelliğini genel kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni web semineri özelliği ile, “yalnızca izleme” yayın modunda 10.000 kişiye kadar olmakla birlikte 1.000’e kadar katılımcı aynı odada yer alabilecek. (Şirket, uzaktan çalışma ortamına ayak uydurmak için 2021 yılının sonuna kadar yalnızca izleme yayın moduna katılabilecek kişi sayısını 20.000 kişiye kadar genişletti.)

Web semineri özelliği, katılımcı e-postaları ile özel kayıt sayfaları oluşturma olanağı sunuyor. Ek olarak ana bilgisayar kontrolleri (katılımcı sohbetini ve videosunu devre dışı bırakma yetkisi gibi) ve olay sonrası rapor oluşturma gibi çeşitli sunum seçenekleri de ekliyor.

Bazı üçüncü parti şirketler tarafından bir kısmı Teams ile entegre olan web semineri yazılım ve hizmetleri halihazırda sağlanmaktaydı. Ancak Teams’in Genel Müdürü Nicole Herskowitz, “müşterilerin dahili ve harici katılımlar için kullandıkları araçların sayısını en aza indirmek istediklerini” söyledi.

Teams bu zamana kadar çoğunlukla nispeten küçük grupların şirket ve kurum içi toplantıları için kullanılırken, Web semineri özelliği bu grupların dışına odaklanılmış toplantıların yapılmasına da olanak sağlayacak. Microsoft 365 E3 ve E5; Microsoft 365 A3 / A5 ve Microsoft 365 Government G3/G5 planlarını kullanan müşterilere söz konusu web semineri özelliği ek bir ücret talep edilmeden kullanıma açılacak. Microsoft 365 Business Standard ve Microsoft 365 Business Premium planlarını kullanan müşteriler ise yukarıdaki tüm özellikleri 300’e kadar katılımcı sınırı ile kullanabiliyor olacak.

Başka özellikler de duyuruldu

Teknoloji devi, Canlı Etkinlik Yardım Programı ve Sanal Etkinlikler için danışmanlık hizmetleri dahil olmak üzere, toplantılar ve etkinlikler için bir dizi başka seçenek de sunuyor. Ek olarak, Microsoft Stream video hizmeti de revizyon sürecinin ortasında. Stream, şu anda genellikle yüksek prodüksiyonlu büyük etkinliklere yönelik kullanılıyor. Ancak Microsoft’un Stream için planı, tüm Microsoft 365 hizmetleri için video oluşturma, paylaşma ve görüntüleme için temel hizmet haline getirmek.

Şirket ayrıca, Teams’teki Presenter (Sunucu) modunun bu ayın sonlarında kullanıma sunulacağını da bugün duyurdu. Microsoft’un Mart ayında Teams için tanıttığı PowerPoint Live ise Teams sunucularının sunum yaparken yaklaşan slaytları, notları, toplantı sohbetini ve izleyicileri tek bir ekranda görüntülemesine olanak tanıyor.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

1 Milyon Tır, 5 Sürüşten Birini “Boşa” Gidiyor
Turkcell’den Engelli Bireylere Özel Engelsiz Spor Eğitim Programı
PlayStation VR, 4K ve Göz Takibi Özellikleriyle Gelebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu