Forum

Dış ortam access po...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dış ortam access point ve sağlık

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
998 Görüntüleme
(@GokhanErdem)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

aşağıdaki biçimde balkona yerleştirilmiş bir TPLINK WA-7210N dış ortam access pointimiz var.

 TPLINK  100 mt ilerideki modemden yayını alıp ODA 1 ve ODA 2'ye dağıtıyor.

Sürekli açık olan TPLINK cihazı odalara çok yakın olduğundan sağlık açısından bir sıkıntı oluşturur mu?

Teşekkürler

 
Gönderildi : 27/08/2014 17:15

(@serkanates)
Gönderiler: 1278
Üye
 

Merhabalar;

Bir sağlık uzmanı değilim ancak sorunuza şu şekilde cevap verebilirim. Cihazınızın kullanmış olduğu frekans aralığı ve gücünün yapılan testlerde insanlar üzerinde tespit edilmiş bir zararı yoktur. Bu ve benzeri cihazların bu yüzden Türkiye'de satışına izin verilmektedir. Konu ile ilgili düzenlenmiş bir telsiz kanunu mevcut. Konuya bu açıdan bakarsanız mesafenin çok fazla önemi yok aslında. Gün içerisinde vücudumuz zaten bir bombardıman altında. Ancak evde küçük çocuk, bebek varsa benzeri cihazların ev içerisinde bulundurulmaması tavsiye ediliyor (indoor-outdoor farketmez). Bu da zaten sadece tavsiye den ibaret çünkü az önce de belirttiğim gibi "kesinlikle zararı yok" gibi bir durum söz konusu değil sadece "tespit edilmiş bir zararı yok" hükmü var. 

Toparlayacak olursak, tercih sizin. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 28/08/2014 11:28

(@GokhanErdem)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bilgiler için teşekkür ederim

 
Gönderildi : 29/08/2014 19:53

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Radyo frekansları elbetteki insan vicuduna zararlıdır özellikle Wifi gibi kesintisiz yayın yapan cihazlar frekans aralığı ne olursa olsun her frekans yoğnluuna göre insana zarar verir. Lakin insanın onarım mekanizması bunu amorti edeblecek bir durumdadır fakat onarım mekanizmasının en yoğun gece çalıştığı düşünülürse geceleri cihazı kapalı tutmak çevresel faktörlere göre çok yakın mesafeden yayın yapan cihazn etkilerini azaltacak ve onarım mekanizmasının işini daha iyi yapmasını sağlayacaktır.

Wifi cihalarında frekans aralığı değil bu frekans aralığında ki sinyal yoğunluğu yani antene gönderilen güç düşüktür bu nedenle çok zararı olmaz ama cep telefonu bile bu kadar sürekli yayın yapmaz kullandığınız cihazın 300Mw ~ 500 Mw aralığında olduğundan emin olun...

 
Gönderildi : 05/09/2014 22:48

Paylaş: