Forum

Switch modem Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Switch modem Server2003 ve internet sorunu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
556 Görüntüleme
(@tariyeleyyubov)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 
selam aleykum  tam 20 gun kadar oldu internet sorununu cozemedim Modem ,Switch normal calisiyor sorun yok (Modem Linksys Cisco ,Switch ise basit DHCP olmayan TP link ).
Modemi , server ve kullanicilari ayni switche bagladim ve hemen ardindan switche bagli olan her kesde internet baglantisi kesildi tabi ki modemde internet gitdi.
Benim anlamadigim sorun sirketde bir tane bilgisayarda 2 tane lan yeri vardi.Hemen bridge yaptim ardindan bu 2lan olan bilgisayarimi server ve kullanicilarin oldugu switch bagladim.Sorun cozuldu kimsede internet sorunu olmadi modem de calisiyor cok dusunsem de sorunun ne oldugunu bulamiyorum lutfen artik biri bana yardim etsin.Allah bu sitede zahmeti olan her kesden razi olsun 
 
Gönderildi : 29/05/2014 13:13

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Sorun muhtemelen ip çakışmasından veya ortamdaki başka bir switchin bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir. Önce ip taraması yapın ve modemle aynı ip adresine sahip olan cihaz var mı bakın.

Şu şekilde adımları gerçekleştirirseniz sonuca ulaşabilirsiniz;

1- modemi switche doğrudan bağlayın ve başka data kablosu takılı olmasın,

2- switch üzerine kabloları tek tek takmaya başlayın. İnternet gittiği an hangi kabloyu taktıysanız o kabloyu çıkartın. İnternet tekrar gelirse o kablonun bağlı olduğu cihazı(pc,switch, access point vb) kontrol edin.

 Diğer ihtimal ise,

- ana switch bozuktur ve belli bir yüklemede arızaya geçiyordur.

 
Gönderildi : 29/05/2014 16:38

(@tariyeleyyubov)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Oncelikle sorumu cevapladiginiz icin tesekkur ederim Ip ler Modemin DHCP si dagitiyor.Switch ler yeni kesinlikle sorun yok.modem switche dogrudan bagli sorunu cikaran sey bu switche bagli olan server2003 un olmasi Server uzerinde DHCP rolu yok ki IP dagitsin.Modemden DHCP yi kapatdim elle de IP yazdim yine ayni durum her halde tam olarak anlatamamisim.Modemi ,kullanicilari direk switche bagladigimda gayet guzel calisiyor server 2003 bu switche baglandiginda modemden internet gidiyor.serverde olasi bir tane sorun DHCP rolunun olmasi olurdu ki bu role de yok.bu durumu goze onunde bulundurarak ben de yukarda yazdigim gibi bridge yaptim calisdi diyelim ki virus var serverde virus varsa peki simdi neden calisiyor yani bridge yaptigimda neden calisiyor?? bunu anlamak istiyorum hic karsilasmadim boyle ilginc sorunla.

 
Gönderildi : 29/05/2014 17:41

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

2 ethernet olan makinadaki ethernetleri tek tek denedinizmi o ethernetlerden birisi sorun cıkarıyor olabilir

 

 
Gönderildi : 29/05/2014 20:47

(@tariyeleyyubov)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

denedim calisyor zaten calismasa bridge yapamam ki bu sorun server ile alakali ama tam olarak ne oldugunu anlamak istiyorum 

 
Gönderildi : 30/05/2014 18:08

Paylaş: