Forum

Türk net Metro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Türk net Metro Ethernet

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
475 Görüntüleme
(@SeckinTOKMAK)
Gönderiler: 55
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar
Otelimizin bulunduğu lokasyondaki altyapı sorunlarından dolayı uydunetten aldığımız bir kaç hattı load balance yaparak internet kullanımını sağlıyorduk fakat son zamanlarda bazı sıkıntılar yaşamaya başladığımız için metro ethernet internete geçmeye karar verdik, telekomdan aldığımız teklif ile Türk netten aldığımız teklif arasında büyük bir fark görünmekte, Türk nete bu durumun sebebini sorduğumda bize en yakın santrale kadar bizi bakır kablo ile taşıyacaklarını bu teknolojinin adının Efm olduğunu, metro ethernetin sadece fiber kabloyla sağlanmadığını fakat Türkiyede bunun bu şekilde lanse edildiğinden felan bahsettiler. fiyat olarak çok cazip olmasına rağmen kafamda soru işaretleri oluştu doğal olarak, tecrübe etmiş, daha öncesinde kullanma imkanı bulmuş yada konuyla alakalı fikri olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica edeceğim, ayrıca konum itibariyle en yakın santrale uzaklığımız 1300 metre gibi bir mesafe, bakır kablo için ideal bir mesafe olduğu söyleniyor. şimdiden herkese teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 28/05/2014 13:39

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

Turknet'in kendi altyapısı var mı bilmiyorum, sanırsam yoktur ve Türk Telekom'un altyapısını kullanacaklar. Metro ethernet Türk Telekomun sunduğu bir hizmet.

Metro daha iyidir derim. 

 
Gönderildi : 28/05/2014 17:12

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4297
Co-Helper
 

Tavsiye etmem. Superonline ile görüşün. Turk.net, SOL vs o lokasyonda kendi fiber altyapıları yoksa ki çoğunluk yoktur telekom'dan kiralayarak temin ederler. SOL ile görüşün lokasyon, iş bilgisini size verirler. TT ME 'den daha ucuza geliyorlar o lokasyon için kiralık fiber me tahsis edemiyorlarsa TT den başka alternatifiniz yok yeni tesis yaparlar.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 28/05/2014 17:19

Paylaş: