Haberler

Hyundai ve Kia, Apple’ın Araba Projesinin Görüşmelerinden Çekildi

Bu çekilmenin, potansiyel ortaklığın daha başlamadan tamamen sona erdiği anlamına gelip gelmediği ise merak konusu.

Hyundai Pazartesi günü yaptığı açıklamada, artık otonom bir aracın geliştirilmesiyle ilgili Apple ile görüşmelerde bulunmadığını söyledi. Ancak çekilmenin, potansiyel ortaklığın daha başlamadan sona erdiği anlamına gelip gelmediği ise merak konusu.

Hyundai, “birden fazla şirketten otonom elektrikli bir aracın ortak geliştirmesi talepleri aldıklarını, ancak görüşmelerin ilk aşamalarda olduklarını ve hiçbir şeyin sonuçlanmadığını” söyledi. Açıklamanın ilerleyen kısımlarında ise, “otonom bir aracın geliştirilmesi konusunda Apple ile görüşmelerde bulunmadığını” söyleyerek açıkça Apple’dan bahsetti.

Aynı zamanda, bir otomobil üreticisi olan Hyundai’nin iştiraki Kia ve otomobil parçası üreten bir yan kuruluşu olan Hyundai Mobis de benzer açıklamalarda bulundu. Hyundai ve Kia birlikte dünyanın beşinci en büyük otomobil üreticisi konumunda.

Bloomberg’e göre Apple, otonom araç planları için başka firmalar ile de görüşmelerini sürdürüyor

Bloomberg, söz konusu gelişmenin haberini hafta sonu takipçilerine bildirmişti. Habere göre Apple, Hyundai ve Kia elektrikli bir otonom araba için bir süredir görüşmeler yapıyordu. Ancak, Bloomberg Koreli firmaların yakın zamanda görüşmelerden çekildiğini açıkladı. Bunun yanında Apple’ın otonom araç planı için başka firmalar ile görüştüğünü de ileri sürdü.

Hyundai geçen ay, Apple ile elektrikli bir otomobil geliştirmek için görüşmelerde bulunduğunu doğrulamıştı. Ancak Koreli otomotiv üreticisi Apple’ın adını bu doğrulama metninden sonra bir daha kullanmamıştı. Firma yayınlanan son raporunda ise direkt olarak Apple’ı işaret ederek, görüşmelerden çekildiklerini duyurdu.

Söz konusu görüşmenin detayları daha öncesinde Güney Kore basınında da yer almıştı. Ülkede çıkan haberlere göre Apple ve Hyundai otonom araç üretimi konusunda görüşmelere başlamıştı. Otonom aracın üretilmesinin yanı sıra, elektrikli olan bu aracın pillerinin geliştirilmesi de görüşmelerde yer almıştı. Güney Kore medyasına göre iki firma, geliştirilen aracın 2027 yılında kullanıma sunulmasını planlamıştı.

Kaynak: zdnet.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Xiaomi, Ekranının Dört Kenarı da Kavisli Olan Konsept Telefonunu Tanıttı
Telegram’dan Whatsapp Verilerini İçe Aktarma Aracı
Pixel Telefonlar, Kamera İle Kalp Ve Solunum Hızı Ölçebilecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu