Forum

CASARRAY yapısında ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

CASARRAY yapısında Şubelerden Cluster ip adresini pingleyemiyorun.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
381 Görüntüleme
(@SelamiCiFTCi)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Değerli Arkadaşlar,

Network katagorisinde olduğunu düşündüğüm sorunun özeti aşağıdaki gibidir. Konu hakkında yorumlarınızı ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Kurulmuş olan Yapı şu şekildedir. 2 adet CAS ve 2 adet database server (exchange 2010 enterprices) var. Lokol networkümde erişim e çalışma yapısı ile ilgili hiç bir sıkıntım yok, Hakeza dış network internet üzerinden gelen isteklerede doğru bir şekilde hizmet vermektedir. Exchange Servee DAG yapısı CASARRAY yapısı düzgün çalışmaktadır. 2 Adet ESX server üzerinde sanal makinalar üzerinde sistem çalışmalatadır.

Merkez networküne bağlı Şubalerim var. Tüm local network hizmetleini şubelerden çalıştırabiliyorum. Bu kadar düzgün çalışan uygulama ve routingler varken, anlam veremediğim ve bir türlü çözemediğim merkezde kurulu Cluster ipye ulaşamama sorununu sizlerin değerli yorumları sayesinde çözebileceğime inanıyorum. Merkezde kurulu cluser ipye ulaşamıyorum hatta ping pile atamıyorum. DNS tarafında ismi çözüyor fakat ping atarken "istek zaman aşaımana uğradı" diyor. Tracert ettiğimde Merkezdeki Routur-ın dış bacağına kadar gidiyor, MErkez routerın içinden aynı Switchte takılı olmalarına rağmen Claster için kullandığım ip yi pingleyemiyorum. Fakat Claster Nod-larını görüyor ve pingleyebiliyorum.

ip ile ilgili bir sorun mu var diye calasterı kaldırıp Nodladan birine pingleyemediğim ip yi 2. ip olarak tanımladımğımda pingleyebiliyorum.

Şimdi Sorum Şu: NLB ile cluster yapıyı oluşturuken Locak networkten bir ip verirken Router(cisco) tarafında herhangi bir config veya tanımla gerekiyormu? Veya Cluster yapısını oluşturuken verilen ip fiziksel anlamda verilen diğer ip leden nasıl bir mantığkla çaılmaktadır, Cisco routerlarda .sanal ipleri görmek ile ilgili özel bir ayar varmıdır. 

Bu arada Claster yapısını kaldırıp Cas serverlardan birini şubelerdeki outlooklar üzerinden gösterdiğimde sorun olmuyor. sistem çalışıyor. Fakat ben bu CASARRAY yapısını cluster (NLB) üzerinden kullanmak istiyorum. Bu konuda yardılarınızı bekliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla   

 
Gönderildi : 04/02/2013 18:05

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

Statik ARP kaydı girmeniz gerekmektedir.

 
Gönderildi : 05/02/2013 14:37

Paylaş: