Forum

Mikrotik router kul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mikrotik router kullanımı?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,599 Görüntüleme
(@SerkanKilic)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bu cihazı daha önce kullanmadım ama winbox diye bir programı var onunla ayarları yapılıyor zannedersem biraz kurcaladım. İnternet çok yavaş olduğundan şikayetçiler. Ben acces pointler'den kaynaklanıyor diye düşünüyordum bu cihazın ayarlarında user profiles altında default olarak rx/tx değerleri 512k/128k olarak ayarlı bunu neden böyle ayarlamışlar bilmiyorum yada ayar yapmadan mı bırakılmış çünkü internet hızımız 8mb'dir. Sizce bu yavaşlığın sebebi bundanmıdır.

 
Gönderildi : 18/12/2012 16:17

(@ibrahimDURAN)
Gönderiler: 55
Trusted Member
 

Merhaba ,


User profile kısmındaki rx/tx limitleme kullanıkcların banwidth genişliği anlamına gelir.


muhtemelen konfigrasyonu yapan kişi tüm kullanıcların belirli bir hıza sahip olmaları için bu değeri girmistir ki 512k/128K düşük bir bant genişliğidir.


yani kabaca aşağı yukarı user tarafında 64kb/s download hızı demektir.


eğer değeri 1M/512K olarak ayarlarsanız her user 1Mbit bant genişliğine sahip olur ve bu ideal bir bant genişiliğidir.


bu sekilde ister bant genişiliği yükseltirsiniz isterseniz tüm değerleri silerek herhangi bir sınırlama olmadan interneti local kullanıcılara verebilirsiniz.


Lakin bu pek önerilmez.


örnek:


(mikrotik.com.tr den alıntı dır) 


http://www.mikrotik.com.tr/?cat=17


1. Adım Bağlantı başına limit uygulama işlemi sayesinde toplam 4 mbit olan ADSL hattımız ile aynı anda 1 kullanıcımızın çekebileceği maksimum veri hızını 1 mbit olarak sabitlemiş olacağız. Bu sayede tek bir kullanıcı yüzünden tüm internet erişimi tüketilmemiş olacaktır.


Queues Ayarlari

Queues Ayarlari


2. Adım: 1. adım içerisinde anlık bağlantı için bir tip yarattık. Bu adımda ise bu tip’i tüm kullanıcılarımıza uygulayacağız. Bunun için yeni bir Simple Queue ekliyoruz. Bu queue ekleme işleminde target-address kısmı bu kuralın gerçeli olacağı ip aralığını belirtmektedir. Queue listesinde uygulama şekli üstten aşağıya doğrudur. Yani üst sırada bulunan 192.168.1.0/24 networkü için yazılmış bir kural alt sıradaki 192.168.1.1/32 için yazılmış bir kuralın çalışmasını engelleyecektir. Bu nedenle az kapsamlı kuralları üst sıralarda yazarak daha geniş kapsamlı kuralları alt sıralarda yazmak kullanım açısından daha doğru olacaktır. Bu uygulamada şimdilik tek kural kullanacağız. Trafik limitleme ile ilgili diğer örneklerimizde bu konularda daha kapsamlı inceleyebilirsiniz.


Queues Ayarlari

Queues Ayarlari


Queues Ayarlari

Queues Ayarlari


Bu uygulama ile tüm ofisinizdeki internet erişimini limitleme işlemlerini tamamlamış durumdasınız.


Saygılarımla


 

 
Gönderildi : 20/02/2013 03:19

Paylaş: