Haberler

En İyi Kameraya Sahip Telefonlar Açıklandı

Teknolojik ürünler için hız, performans ve donanım karşılaştırmaları yapan DxOMark, en iyi kameraya sahip telefonlar sıralamasını güncelledi. Listede zirveyi Google’ın geçtiğimiz hafta tanıttığı Pixel 7 Pro modeli sahiplendi. İşte en iyi kameraya sahip akıllı telefon modelleri.

En İyi Kameraya Sahip Telefonlar

DxOMark akıllı telefonlar, bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, ağ ürünleri ve birçok donanım için inceleme ve kıyaslamalar paylaşan bir araştırma platformu. Platform, akıllı telefonların kameralarına yönelik hazırladığı listeyi güncelledi. Geçtiğimiz hafta Google’ın tanıttığı Pixel 7 Pro modelini de listeye ekleyen platform, aynı zamanda bu modeli zirveye yerleştirdi.

En iyi kameraya sahip telefonlar sıralaması

Kamerası en iyi olan telefonlar listesinin ilk sırasındaki Google Pixel 7 Pro, ana kamerasıyla 147, özçekim kamerasıyla 142 ve ekranıyla da 146 puan topladı. Listenin ikinci sırasını ise yine 147 puan toplayan Honor Magic4 Ultimate modeli sahiplendi. Listenin zirvesini sahiplenen 2 modelin de Türkiye pazarında yer almadığını belirtelim.

Apple’ın kamerası ile ön plana çıkan iPhone 14 Pro modeli bu listeye üçüncü sıradan giriş yaptı. Kamerası ile 146 puan toplayan iPhone 14 Pro, özçekim kamerasından 145 puan toplayarak ön kamerası en iyi telefon oldu. Listenin dördüncü sırasında 143 puanla Huawei P50 Pro yer alırken, beşinci sıra yine bir Apple ürününe ait. iPhone 13 Pro, 141 kamera puanı ve 134 ön kamera puanı ile yüksek kameraya sahip telefonlar sıralamasında beşinci sırada yer aldı.

Kamera açısından ilk 10 sıralamada Xiaomi Mi 11 Ultra, Huawei Mate 40 Pro+, Xiaomi 12S Ultra gibi modeller yer alırken Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un bu sıralamada herhangi bir modeli yer almadı. DxOMark raporunun tamamını incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu