Haberler

ÇözümPark olarak Bilişimde Kadın Gücüne İnanıyoruz!

ÇözümPark Bilişim Portalı kurulduğu 2008 yılından bu yana bilişim ekosistemini desteklemek için tüm gücü ile çalışan gönüllü bir topluluktur. Bu süreçte 12 yılı geride bırakırken sektöre yeni giren veya sektörde çalışan pek çok kişinin hayatına dokunmuş bir topluluk olarak teknik içerikli ve Türkçe kaynak üretimi yaptığımız gibi, etkinlikler ile sektör çalışanlarının birbirleri ile tanışmasına yardımcı olmuş ve üretici, dağıtıcı, iş ortağı ile müşterileri buluşturma noktasında çok ciddi gelişimler sağlamış durumdayız.

Geçen bu süre zarfında yine pek çok kez sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık. Geldiğimiz noktada ise sektörün hali hazırda bilinen bir sorunu için yine elimizden geleni yapmaya kadar verdik.

Malum sektörümüzde genelde erkek egemen bir durum söz konusu, özellikle okullarda başlayan bu durum mezuniyet veren mühendislik fakülteleri başta olmak üzere sektöre doğrudan etki ediyor. Bu da yine özellikle bu sektöre girecek genç kızlarımızın seçimlerini etkiliyor. Oysa ki sektörümüzde bu konuda inanılmaz başarılı, etkili, kendi başarısını doğrudan hem mesai arkadaşlarına hem de sektöre pozitif değer olarak aktaran pek çok başarılı iş Kadını yer alıyor. Bu, Türkiye genelinde böyle iken bilişim sektöründe de durum farklı değildir. Bizim de amacımız hali hazırda bunu çok iyi bir şekilde anlatan, etkinlikler ile pekiştiren, genç kızlarımıza ilham veren her türlü topluluğu, bireyleri veya organizasyonları desteklemektir.

Bu desteğimizin ilk somut kanıtı olarak 600. Web seminerlerimiz ile başlayan IT Excalibur web seminerleri serimizin üçüncüsünü tam da tarif ettiğimiz kriterlere uyan birbirinden değerli üç misafirimiz ile gerçekleştirdik.

Bu bir başlangıç, bu konuda destek olacağımız pek çok birey, organizasyon ve topluluk için gelecek etkinlikleri takip etmeyi unutmayın lütfen.

Biz sektörümüzde daha çok Kadın gücü olmasının gerektiğini düşünüyoruz, aynı fikirde olan tüm bilişim gönüllülerini ÇözümPark Bilişim Portalı’ nın bu hareketini desteklemesini bekliyoruz

Sosyal medya mecralarından yapacağımız paylaşımların daha çok kişiye ulaşması için sizlerin vereceği desteğe inanıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu