Haberler

Instagram, “Yayın Kanalları” Özelliğini Test Ediyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yayın kanalları isimli yeni özelliğini beta sürümde kullanıma açtı. Meta tarafından duyurulan ‘’Yayın Kanalları’’ özelliğinin merak edilen tüm detayları içeriğimizde.

Instagram yayın kanalları özelliği

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından olan Instagram, her geçen gün yeni güncellemelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda ‘’Hikayeler’’ özelliği ile sosyal medya kültüründe çığır açmayı başaran platform, son olarak mesajlara emoji ile yanıt verme özelliğini de sunmuştu. 2023 yılı için platforma yeni özelliklerin de ekleneceğini ifade eden Meta şirketi, içerik üreticilerinin takipçileri ile kolayca etkileşime geçebilmelerini sağlayacak ‘’Yayın Kanalları’’ özelliğini kullanıma sundu. İşte Instagram tarafından en son duyurulan ‘’Yayın Kanalları’’ özelliğinin merak edilen tüm detayları…

Instagram yayın kanalları özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

Instagram platformuna gelen en son özelliklerden olan ‘’Yayın Kanalları’’ sayesinde içerik üreticileri, oluşturulan kanallar üzerinden yazı, görsel veya video paylaşarak kendi paylaşımlarına dair anketler ortaya koyabilecekler. Oluşturulacak olan yayın kanalında sadece içerik üreticisinin mesaj hakkı olacak. Takipçiler ise kendi aralarında mesajlara emoji koya ve anketlere oy verebilme hakkına sahip olacaklar.

Instagram’daki içerik üreticileri, hikâye veya link paylaşarak yayın kanallarına yeni takipçiler davet edebilecekler. Ayrıca kanal ilk oluşturulduğu sürede tüm takipçiler için tek seferlik reklam bildirimi gönderilecek. Kullanıcılar, ilgi alanlarına göre bu daveti kabul edebilecek veya reddedebilecekler. Öte yandan kanaldan çıkmak veya mesajları sessize almak da mümkün olacak. Bu sayede içerik üreticileri, daha yoğun bir kitleye erişim sağlayabiliyorken kullanıcılar da istedikleri kanallarda yer alarak keyifli vakit geçirebilecekler.

Bu noktada Meta’nın BETA sürecine dahil ettiği özellik, sosyal medya fenomeni olarak bilinen Hammod Oh tarafından test edildi. Özelliğin oldukça iyi çalıştığını söyleyen fenomen, hikâyeye koyulan tek bir araç sayesinde takipçilerin kolayca davet edilebildiğini ifade etti. Bu nedenle Instagram kullanıcıları, ‘’Yayın Kanalları’’ özelliğinin tam olarak gelmesini dört gözle beklemeye başladı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu