Forum

Wireless ağda inter...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless ağda internet erişim kontrolü...

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
424 Görüntüleme
(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba kablosuz ağımızda internet erişimini kontrol altına almak istiyorum. Esas sorunumuz kablosuz ağ şifresinin çok kolay yayılması ve önüne geçemiyoruz. Dolayısı ile şifreyi bilen herkes ağa ve dolayısı ile istediği internet sitesine erişebilmekte istediğini indirip istediğini yapmakta. İyi niyetle iyi şeyler yapanlara bir sözümüz yok, fakat kötü niyetli olarak benim ip adresimle olmadık yerlere girerek olmadık şeyler yapanları engellemek bir zorunluluk ama nasıl yapabilirim bir fikrim yok...

Fakat geçen bir hastanede gördüm. Ağın şifresini girerek ağa bağlandık . ancak internet tarayıcısını açtığımızda bizden cep telefonu ve o telefona gelen internet erişim şifresini istemişti. Bir sms server kurulu heralde ağ üzerinde. Rast gele bir parola yaratıyor ve bunu sms olarak girmiş olduğunuz telefona yolluyor. o şifreyi girdiğinizde internet erişimi sağlanıyor...

Bu kurguyu bilen ve tam olarak nasıl yapıldığını anlatabilecek biri varmı...???

 
Gönderildi : 06/04/2011 00:28

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

5661 sayılı kanun kapsamında özen gösterilmesi gereken ciddi bir konu. Piyasada birçok çözüm sağlayan bu tip ürün bulunmaktadır. Fakat sorunuz açık kaynak ve güvenilir çözüm ise önerim ; PF Sense Firewall  olacaktır. External yüklenen  modul entegrasyonu ile yapılabilmekte. Ürün ve Modül açık kaynak fakat kodları revize etmeniz gerekmektedir. Bu işlem için Web Servis üzerinden hizmet alacağınız  SMS Servis sağlayıcısına ihtiyacınız bulunmaktadır.


Eğer amacınız sadece internet kullanıcılarının yönetimini yapmak ise PF Sense Firewall  ile local kullanıcılar oluşturup kullanıcının internet erişiminde bu bilgileri girmesini sağlayarak yapabilirsiniz. Ayrıca Active Directory Authentication i da bulunmakta. Ürün gerçekten başarılı ve güvenilir şekilde çalışmakta. Tavsiye ederim.


 

 
Gönderildi : 06/04/2011 01:34

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öneriniz için teşekkür ederim.. Anlamaya çalışıyorum...

 
Gönderildi : 08/04/2011 18:28

(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
 

network yapınız büyükse yada büyümeye müsaitse, NAC çözümlerid bakabilirsiniz. Bu konuda insightix'i öneririm. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 08/04/2011 18:38

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

aradığım şeyi buldum sanırım... Bu arada link vermek yasakmı değilmi bilmiyorum, yönetici arkadaşlar kusuruma bakmasın lütfen..

http://www.btsis.com/download.php

 
Gönderildi : 09/04/2011 22:40

(@cihanyeter)
Gönderiler: 11
Eminent Member
 

teşekkürler

 
Gönderildi : 21/04/2014 12:56

Paylaş: