Forum

Cat5 / Cat6 Kablo N...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cat5 / Cat6 Kablo Numaratör Sistemi

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,393 Görüntüleme
(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Arkdaşlar Firma içerisinde 70 e yakın Kullanıcım var. Kablo Uçlarını yenilemeyi düşünüyorum Ve Diyorumki Hazır yenilemişken Numaralandırayım enazından swicth üzerinded hangi kablo kimin bileyim. En mantıklısı bana İnternettede araştırdım Kablo numaratörleri oldu fakat hiçbiryerde adam akıllı sağlıklı bir numaratör bulamadım.Tavsiye edeceğinz bir yapı Varmıdır? Yada bu ürünü temin edebileceğim bir yer.


Örn. Şuan Fabrikamızda 3-5 tane var kablolar üzerine takılı fabrika personellerinin söylediğine göre yaklaşık 5-10 yıllık Ve şuan bile kablo üzerinden çıkartırken zorlandım.



Teşekkürler.

 
Gönderildi : 11/03/2011 19:44

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Etiketlemeyi nasıl yapmayı düşünüyorsunuz: piyasada 2 tip etiket var. Birisi harf ve sayıları tek tek kabloya takıyorsunuz. Diğeri ise plastik bir parça içine kağıda bastığınız bilgileri kablo üzerine klipsliyorsunuz. Diğer bir yol ise patch panel kullanıp bu panel üzerinde ve duvar prizlerinde etiketleme yapmanızdır. Numaraladığınız patch panelide bir excel tablosunda yönetimini sağlarsınız.

 
Gönderildi : 12/03/2011 12:19

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Uğur Hocam Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
ben numara takarak yapmayı düşünüyorum. Malum fabrikamız biraz eski bir bina en büyük sıkıntıyıda orada çekiyoruz zaten. yani duvardan gelen herhangi birşey yok malesef :S bu sebeple pacth panelin pek bir faydası olacagını sanmıyorum. sonuç olarak bir pacth panel kulalnıldımı RJ45 sayım çoğalıyor. kaskat sayım çogalıyor ve fazladan kablo maliyeti çıkıyor bu durumda pacth panelin düzenli kablolamanın dışında bir faydası yok bence.(Direkt Swicth bağlamak daha mantıklı.) Kagıt etiket şeklinde yapmama nekadar uzun ömürlü olur ki ? sonuçta ben 2 tarafıda isimlendirecem  hem biraz kaba hemde ihtiyacımın fazlası oluyor. Yüzük şeklinde Numaratör bana en sağlıklıısı geliyor fakat bununda 2- 3 çeşidi var.ama buralarda daha 1 çeşidini bulabilidim oda sarı ince plastik bişe. hem numaralandıracagım kabloların uçlarını kesmem gerekecek, hemde plastik 3-5 gün güneş görse kuruyup kopacak gibi geliyor bana. Sanırım en mantıklısı küçük etiket(Fiyat etiketlerinden) yapıştırıp üzerine parabandı sarmak [:)]

İyi Çalşmalar.

 
Gönderildi : 12/03/2011 14:27

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

http://www.bimel.com.tr/yeni/urunler/network/pasif_network_urunleri/yapisal_kablolama_urunleri/page:8  


Sayfalara bakarsanız 2-3 çeşit var.  


 

 
Gönderildi : 12/03/2011 15:05

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,
Uğur Hocam aynen aradıpım bu. Teşekkür Ederim.

İyi Çalışmaları.

 
Gönderildi : 13/03/2011 00:31

Paylaş: