Forum

Access Point Bağlan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Access Point Bağlantı Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
349 Görüntüleme
(@hamzasaricicek)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Şirketimizde kullandığımız yapılanma bu şekilde. Pek uzman değilim bu konuda biraz amatörce oldu ama derdimi anlatabilmek adına bukadarını yapabildim kusuruma bakmayın..

 

Giriş katındaki Access Point bağlantısını  aktif ettiğim zaman, hem 1.kattaki client ler hemde giriş katındaki client ler internete bağlanma sorunu yaşıyorlar. Access Point'i bağlamak zorundayım çünkü giriş katında Wireless ile bağlantı kuracak olan kullanıcılar mevcut. Üst kattaki bulunan modemlerin ikisinde de Wireless mevcut ama, giriş katındaki kullanıcılara kadar yetişmiyor sinyal güçleri. DHCP olayını modemler hallediyor. Server üzerinde herhangi bir Active Directory vs.. kurulu değil. Benim bu Access Point'i devreye sokmam için ne yapmam lazım, bilgilerinize başvuruyorum.

 

 

 

 
Gönderildi : 10/03/2011 21:30

(@Cenk-Celik)
Gönderiler: 100
Estimable Member
 

Bu sisteme utm cihazı bağlarsanız sisteminizdeki ip ve bağlantı noktaları karmaşasını çözmüş olursunuz..( Sadece bir tavsiyedir )


Giriş katındaki Ap nin dhcp sini kapatıp denermisiniz....

 
Gönderildi : 11/03/2011 01:24

(@hamzasaricicek)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Giriş katındaki AP nin dhcp durumunu pasif yaptığım zaman, kullanıcılara ip yi 1.kattaki modemmi dağıtacak ? Bu değişiklikleri gün içerisinde yapamıyorum sistem çalışırken. O yüzden akşam mesai bitimini bekleyeceğim kusura bakmayın..

 
Gönderildi : 11/03/2011 17:58

Paylaş: