Forum

uydu üzerinden...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

uydu üzerinden 2 yönlü internet hizmeti ve genel verim neticesi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
400 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar şirketin mevcutta adsl ve gsm üzerinden çalışmakda olan internet bağlantıları mevcut. mevcut media uygulamaları ülkede bulunan ana fiber optik hat çalışmaları yol çalışmaları vs sebeplerde bazen internet hizmetinin kesilmesine yol açıyor bu durumda online bağlı olan gerek yurt içi gereksede diğer ülkelerden bağlı clientler main ofise erişemiyor bunu öncemek için uydu üzerinden internet alabilirmiyim diye araştırıyorum. bu konuda türkiyede ki çalışmalar nelerdir ve verimlilik nasıl oluyor. amacım ana ofide bulunan exchange server/ windows 2008 server ve buna bağlı domain, file, active directory ve web pagelerin kesintisiz olarak çalışması. ayrıca ileride şirket içi ve olabilirse dışı telefon görüşmelerini yaptırmak. bu konuda türkiyede güvenilir hangi firmalar var? fiyat ve bandwidth politikaları nelerdir? ayrıca daha önce bu konuda deneyimi olan arkadaşlar başlarından geçen kötü senaryolar gerçekleşmişse bunlar neler oldu ve nasıl sorunu geçiştirdiler?

 
Gönderildi : 26/10/2010 02:23

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

 

sürekli olan bant genişliği maliyetlerinin yüksek olduğunu iyi biliyorum, aynı zamanda 250 msaniye çıkış 250 milisaniyede inişte geçikme var kısacağı real time uygulamalara uygun değil. Bant genişliği olarak oldukca yüksek değerlere çıkıldığını çevreden duyuyorum ama bana pek inandırıcı gelmiyor alıp denerseniz haberlerinizi bizde merakla bekliyoruz.

 

 
Gönderildi : 27/10/2010 03:11

(@ekremsarlak)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

Merhabalar,

Biraz geç bir cevap olacak ama , bu konu hakkında fazla bilgi sahibi kişiler , fazla bilgi bulamayacağınız için yazıyorum;

Uydu üzerinden sağlıklı çözüm için kaç loksyonunuz var ise aralarında full mesh bir yapı kurdurmanız lazım , 1 lokasyona kurulacak ekipmanların maliyeti min. 20 bin usd den başlar.

Örnek olarak aylık 2 mb lik bir trafik ihtiyacınız olacağını farzedersek yaklaşık 12 bin usd lik bir uydu kapasite kira bedeli ödemeniz gerekmektedir.
Voip mümkündür fakat normal şehiriçi hatlar üzerinde yaptığınız voip ile uydu voip i karşılaştırdığımız , uyduya iniş çıkış gibi etkenler göz önüne alındığı zaman , ping süresi daha uzun olduğu için seste bir miktar gecikme yaşanır , fakat bu o kadar fazla iletişimi aksatacak bir gecikme değildir.Sesteki yaşanacak gecikme yaklaşık 0,5 ms denebilir.

Internet kalitesi yereldeki gibi olmaz , ping süreleri ortalama 750 ms.dir

TCP/IP , QoS gibi şeyler yapılabilir.

VPN yapmak çok sağlıksız olur , fakat mesh yapı olduğu için bu mesh alan içersinden örnek olarak eğer kullandığınız uygulamalar için VPN yapmak isterseniz mesh alan içersinden TCP/IP işlemleri ile bu uygulamaları kullanabilirsiniz.

Mesh yapı haricindeki lokasyonlarla aranızda kalite kötü olduğu için VPN yapamazsınız.
Lokasyonları belirleyip ihtiyacınız olan kapasiteyi ortaya çıkardıktan sonra maliyet açısından uydu kapasite bedelini bu şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

Eğer olmazsa olmaz uygulamalar kesintisiz iletişimi sağlamak istiyorsanız bu iş için bütçe ayırabiliyor iseniz bu sistemi o şekilde düşünebilirsiniz.

 
Gönderildi : 06/12/2010 05:15

Paylaş: