Haberler

WhatsApp Alışveriş Dönemini Resmen Başlattı!

WhatsApp son aylarda uygulama bünyesine eklediği yeni özelliklerle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda duyurulan katalog görüntüleme özelliği ile işletmelerin satış deneyimini iyileştiren uygulama kullanıcıların alışveriş yapmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik olarak bugün uygulamaya alışveriş butonu eklendi. Uygulama artık işletmeler ile iletişim kurulmasının yanında alışverişin de uygulama üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor.

WhatsApp yeni alışveriş özelliğini duyurdu

Yeni alışveriş butonu işletme ile gerçekleşen sohbet ekranında sesli arama simgesinin yerini alacak. Butona tıklandığında müşteriler işletmede bulunan ürünleri içeren bir kataloğu görebilecek. Müşteriler dilediği ürünü görüntüleyebilir, işletmeye sorular yöneltebilir ve alışveriş deneyimlerini daha güvenli hale getirebilecekler. Kullanıcılar ürünü sepete ekleyebilecek ve ödeme yaparak teslimat aşamasına geçebilecekler.

WhatsApp tarafından yapılan açıklama ise şöyle, “Kullanıcıların işletmelerde satılan ürünleri keşfetmesini kolaylaştırmak ve böylece hangi ürün ve hizmetin taraflarına sunulduğunu bilmelerini sağlamak için WhatsApp’ta yeni bir alışveriş butonunu kullanıma sunduk. Önceden, işletmenin bir kataloğu olup olmadığını görmek için yine uygulama üzerinden işletmenin profiline tıklanması gerekiyordu. Artık bir kişi alışveriş butonunu gördüğünde, işletmenin bir kataloğu olduğunu anlayabiliyor. Böylece kullanıcılar ürünlere göz atabilir ve tek bir dokunuşla gördüğü bir ürün hakkında sohbet başlatabilir.”

Şimdilik oldukça güvenli ve dikkat çekici uygulama bugün tüm dünyada kullanıma açıldı. Uygulamanın işletmeler üzerinde olumlu etkiler göstermesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu