Haberler

Twitter Artık Elon Musk’ın

Uzun zamandır gündemde olan ve adeta “satın alıyorum – satmıyorun” espirilerine konu olan Twitter satışının galibi Elon Musk oldu. Tesla ve SpaceX sahibi olan Musk yaptığı açıklamada “”İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” dedi. Musk, Twitter’ı daha iyi bir noktaya getirmek istediklerini belirtirken bir önce satışın tamamlanması ve çalışmaya hemen başlamayı beklediğini sözlerine ekledi.

Elon Musk daha önce Twitter’ın 9,2’lik hisse satın almıştı sonrasında 14 Nisan’da Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.. Elon Musk’ın Twitter’ın tamamını yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının ardında şirketin yönetim kurulu bunu engellemek için sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından Musk ile Twitter yönetim kurulunun görüşmelere başladığı bildirilmişti.

TRUMP’dan Açıklama Geldi

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter’a dönmeyeceğini söyledi. Trump yaptığı açıklamada “Umarım Elon Twitter’ı geliştirmeler yapmak için satın almıştır. O iyi bir adam ama ben Truth’ta kalmaya devam edeceğim” dedi.

Twitter’dan Açıklama

Twitter CEO’su Parag Agrawal ise, “Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve ilgisi var. Ekiplerimizle derinden gurur duyuyoruz ve daha önce hiç olmadığı kadar önemli olan çalışmalardan ilham aldık” dedi.

Doge Coin Değer Kazandı

Satın alım haberlerinden sonra Doge Coin ciddi değer kazandı.

Kaynak: ntv.com.tr , hurriyet.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu