Haberler

Oculus Başlıkları Facebook Hesabı Gerektirecek

İlk olarak 2016 yılında Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya sunan Oculus VR 2014’ün mart ayında Facebook tarafından satın alınmıştı. Oculus, ana şirketi Facebook ile daha fazla birleşmeye devam ederken, yeni kullanıcılar da yakında başlıklarını bir Facebook hesabına bağlamak zorunda kalacaklar.

Halihazırdaki kullanıcılar 2022’nin sonuna kadar kendi Oculus hesaplarını kullanmaya devam edebilecekken, daha sonrasında “tam fonksiyonellik için bir Facebook hesabına ihtiyaç duyulacak”  Facebook değişikliklerin, kullanıcıların arkadaşlarını VR ortamında daha kolay bulabilmeleri ve beraber oynayabilmelerini kolaylaştırmak ve moderasyonu güçlendirmek için yapıldığını söylüyor.

Şu an oyunlar arası mesajlaşma ve sesli chat gibi bazı temel sosyal fonksiyonlar için Facebook gerekiyor olsa da yeni kullanıcların başlığı kullanabilmesi için bir Facebook hesabı mecburi olacak. Mevcut kullanıcılara ise isterlerse Facebook hesabıyla bağlanma ya da Oculus hesaplarını Facebook hesaplarıyla birleştirme seçenekleri sunulacak.

Hesaplarını birleştirmek istemeyen kullanıcıların 2022’nin sonuna kadar başlıklarını normal şekilde kullanmaya devam edebilecekleri, sonrasında ise firmanın Facebook hesabı olmadan tam fonksiyonelliği garanti edemeyeceği açıklandı.

Bugün halen yaptığı gibi, Facebook kullanıcıların başlık verilerini takip edip, bilgilerini çeşitli amaçlarla kullanmaya devam edeceğini onayladı. Kullanıcılar VR kullanım aktivitelerinin paylaşımını reddedemeyecekler.

Firma henüz Oculus başlıkları içinde reklam yayınlamıyor olsa da gelecek için bu seçeneği açık bırakıyorlar.

Oculus kurucusu Palmer Luckey olayla ilgili şaşkınlığını Reddit’te dile getirdi. Sürekli şekilde bunun gerçekleşmeyeceği üzerine verdiği sözlerin o an ve süregelen zamanlarda Facebook tarafından onaylandığını ve bunun çeşitli sebeplerden dolayı aynı şekilde devam edeceğine inandığını açıklayan Palmer Luckey, kullanıcılar ve medya tarafından yalancılıkla suçlandığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu