Haberler

Bütçe Dostu Samsung Galaxy A14 4G Tanıtıldı

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, MWC (Mobil Dünya Kongresi) etkinliğinde bütçe dostu akıllı telefon modeli Samsung Galaxy A14 4G modelini tanıttı. Yeni model yakın zamanda Türkiye pazarında da satışa sunulacak. Samsung Galaxy A14 4G özellikleri ve fiyatı içeriğimizde.

Samsung Galaxy A14 4G

Samsung, geçtiğimiz ay “2023’ün ilk Galaxy modeli” etiketiyle Samsung Galaxy A14 5G modelini tanıttı. Bugün ise Mobile World Congress (MWC) etkinliği kapsamında aynı modelin daha uygun fiyatlı modeli olan Samsung Galaxy A14 4G tanıtıldı. Cihazın teknik özelliklerine ve fiyatına birlikte göz atalım…

Samsung Galaxy A14 4G teknik özellikleri ve fiyatı

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Samsung, ürettiği A serisi modellerle önemli bir pazar payı yakalamış durumda. Bu seri, giriş seviyesi akıllı telefonlar arasında önemli bir pazar payı yakalamış durumda. Zira markanın 2021 yılında piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy A12 modeli uygun fiyatlı telefonlar arasında en çok satılan model olmayı başarmış, daha sonra çıkan benzer özelliklere sahip A13 modeli de bu başarıyı sürdürmüştü. Bugün tanıtılan A14 4G modelinin de fiyatı doğrultusunda iyi bir pazar payı yakalaması bekleniyor.

8 çekirdekli MediaTek Helio G80 işlemciden güç alan A14 4G modeli, 6 GB RAM belleğe ve 128 GB da depolama alanına sahip. 6.6 inç büyüklüğünde HD + LCD damla çentikli ekrana sahip cihaz, 60 Hz ekran tazeleme hızı sunuyor. Bu ekran 480 nite kadar ekran parlaklığını destekliyor. 5.000 mAH değerinde bir pil taşıyan A14 4G, 10W hızlı şarj cihazı ile birlikte geliyor.

Samsung Galaxy A14 4G kamera özelliklerine baktığımızda ön kısımda f/2.0 diyafram açıklık değerine sahip 13 MP’lik bir özçekim kamerası yer alıyor. Arka kısımda ise f/2.2 değerinde 50 MP ana kamera, f/2.4 değerinde 5 MP geniş açı kamerası ve f/2.4 değerinde 2 MP derinlik kamerası olmak üzere üçlü kamera dizilimi bulunuyor. Çift hat ve hafıza kartı desteğine sahip Samsung Galaxy A14 4G, Android 13 tabanlı OneUI 5.0 ile birlikte geliyor.

Samsung Galaxy A14 4G fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Cihazın Avrupa pazarında ortalama 200 dolar fiyat etiketine sahip olması, Türkiye pazarına ise Mayıs ayı itibariyle girmesi bekleniyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu