Haberler

Google Hesaplarınız Artık NFC, USB-C ve Lightning Güvenlik Anahtarlarıyla Çalışabilir

Google kullanıcıları artık iOS cihazlarıyla fiziksel güvenlik anahtarlarında eklenen yerleşik destekten yararlanabilecek. iOS 13.3’ten itibaren güncellenmiş cihazlarda kullanıcılar, hesaplarına oturum açarken veya Google’ın Gelişmiş Koruma programını kullanırken ek bir güvenlik katmanı için USB-C, NFC veya Ligthing güvenlik anahtarını kullanabilir.

Google, NFC,USB-C ve güvenlik anahtarı ile oturum imkanı sunmaya başladı



Google, daha önce yalnızca Bluetooth üzerinden çalışan ve Akıllı Kilit uygulamasıyla birlikte kullanılması gereken Titan güvenlik anahtarı seçenekleri için daha sınırlı destek sunmuştu. Ancak Apple, Aralık ayında iOS 13.3’ün yaptığı güncellemeyle fiziksel güvenlik anahtarları için daha geniş destek ekledi ve FIDO2 uyumlu USB-C, NFC ve Lightning güvenlik anahtarları için yerel destek ekledi.

Google’ın testlerinden sonra onay verdiği bu güncellemeyle, Google hesabı kullanıcılarının hesaplarını güvence altına almak için üç çeşit fiziksel güvenlik anahtarları kullanmalarını imkan sağladı. Ayrıca, destek doğrudan iOS’a entegre edildiğinden, bu güncellemeyle Google’ın Akıllı Kilit uygulamasını kullanmanıza gerek kalmıyor.

Google Gelişmiş Koruma’ya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kısaca NFC nedir?

NFC, Near Field Communication yani yakın alan iletişimi. Müşteri elektroniği, mobil cihazlar ve bilgisayarlar ile etkileşim için tasarlandı. İki nokta birbirlerine yakınlaştırılarak veya yakın mesafeye getirilerek 2 yönlü iletişim sağlanır. NFC cihazıyla pasif RFID (güç kaynağına ihtiyaç duymayan cihazlar) teknolojisinin yerleşik olduğu fiziksel ürünler ile geniş yelpazedeki nesneler etkileşime geçebilir. Aynı zamanda başka bir NFC uyumlu cihazla P2P(peer to peer – iki eş cihaz arasındaki bağlantı) iletişimi destekleyebilir.

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu