Haberler

Bill Gates, Popüler Uygulama Clubhouse’a Katıldı

Microsoft kurucularından olan Bill Gates, geçtiğimiz çarşamba gündemin en popüler sosyal uygulaması olan Clubhouse’a katıldı. Okuduğu kitapları, iklim değişikliği ve daha birçok konu hakkında görüşlerini paylaştı.

bill gates clubhouse

Son zamanların en popüler uygulaması kuşkusuz Clubhouse. Amerika merkezli, eski Pinterest ve Google mühendislerinin oluşturdukları uygulama gün geçtikçe daha da büyümeye devam ediyor. Öyle ki TikTok‘tan bile daha popüler olduğu söylenenler arasında. Durumu kısaca özetledikten sonra haberin içeriğine değinelim. Yazılım devi kurucu Gates’de uygulamaya katıldı ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Bill Gates, yaklaşık bir saat boyunca New York Times editörü olan Andrew Ross Sorkin ile yeni kitabı “How to avoid a Climate Disaster?”, Covid-19 salgını, bitcoinin ikim değişikliğine etkisini, Netflix’te izlediklerini ve neden android telefon kullandığı hakkında sohbet etti.

Android tabanlı bir telefon kullandığını ve tercih etmesinin sebebi açıklayan Gates, “Android üreticilerinden bazıları Microsoft yazılımını benim için kolaylaştıracak şekilde önceden yüklediler” dedi. Gates, devamında android platformunu birazda övmeyi es geçmedi: “Yazılımın, işletim sistemine nasıl bağlandığı konusunda daha esnekler.”dedi.

Odada editörle beraber Clubhouse kurucu ortağı Paul Davison’da konuşmacıydı ve uygulamanın Android sürümünün en önemli öncelik olduğunu söyledi.

Bill Gates: Bitcoin iklim açısından iyi birşey değil

bill gates clubhouse

Ross Sorkin’in Gates’e yönelttiği diğer önemli bir soru da bitcoin madenciliğinin iklime olan etkisini ele almasını istedi. Gates, Bitcoin, işlem başına insanlığın bildiği diğer yöntemlerden daha fazla elektrik kullanıyor. Bu yüzden, iklim açısından pek de iyi birşey değil. Çevre dostu elektrik tüketimi kullanıyorsa belki sorun olmaz.” dedi.

Sohbetin devamında Sorkin, salgının ne zaman düzeleceğini, normalleşmenin ne zaman tekrar döneceğini sordu. Gates, “65 yaşında yaşlı bir insan olduğum için ikinci doz aşımı yaptırdım. Yaşımdan ilk defa şikayet etmedim. Maske takmak zor birşey değil. Pahalı da değil, artık alıştık. İyileşmenin çok çok küçük olduğundan kesinlikle emin olana kadar kontrolün sonbahar sonuna kadar devam edeceğim.” dedi.

Sohbetin tamamını aşağıdan dinleyebilirisiniz.

Kaynak

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu