Forum

Outlook 2012 - Mail...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2012 - Mail gönderiliyor ancak alıcıya ulaşmıyor

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
892 Görüntüleme
(@GokhanBAHCECi)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Şirket dışından email hesabımı kendi kişisel bilgisayarıma aktarmak istedim. bilgi işlemden tüm server bilgilerini aldım ve ayarlamaları yaptım. Bilgi işlemci SonivWall VPN Global client ile şirketin firewall üne girmem için bir bağlantı ayarlaması yaptı. Bu şekilde outlook 2012 de mail hesabımın oturumunu açabiliyorum. Mailler düzgün bir şekilde gelen kutusuna geliyor. Mail gönderdiğimde ise mailler sanki düzgün bir şekilde gidiyormuş gibi gönderiyor ve gönderilmiş öğeler klasörüne atıyor. Ancak mailler alıcıya kesinlikle ulaşmıyor. ulaşmadı bilgisi de outlook a gelmiyor.

Windows 7 64 bit kullanıyorum:

/ safe modta outlook denendi; olmadı.

/ Outlook yönetici yetkileriyle açıldı; olmadı

Bilgi işlemci smtp ve pop3 te hiçbir sorunun olmadığını belirtti. Sizce problem nereden kaynaklanıyor olabilir? Yardım lütfen.

şimdiden tşkklrer, 

 

 
Gönderildi : 20/12/2012 17:19

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Gökhan Bey,

Muhtemelen içeride bir mail server kullanıyorsunuzdur. Ve muhtemelen bu mail server Exchange'dir. Ve yine muhtemelen gönderdiğiniz elektronik postalar Exchange Kuyruğunda bekliyor olabilir.

Peki niçin bu kadar muhtemel cevap verdiniz diyeceksinizdir çünkü diğer tarafla ilgili herhangi bir bilgi ne yazık ki yok bu nedenle bu şekilde bilgi vermek zorunda kaldım.

Mail Server tarafını yöneten arkadaşlardan maillerin nerede takılı kaldığının bilgisini alabilirsiniz muhtemelen 🙂

 
Gönderildi : 25/12/2012 20:12

(@GokhanBAHCECi)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Rafet Bey Merhaba,

 

Öncelikle verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.

Şirket İspanyol ve merkezi de İspanya'da. Exchange 2003 kullanıyorlar. Ancak outlook ta normal e-posta hesabı açarak kurulum yaptırdılar (sadece Eposta - POP3). Yani, Exchange değil. Exchange hesabı kendim kurmayı denedim ancak kurarken Ad çözülemedi diye hata aldım. 

 Buarada Cep telefonumdan kurulumu yaptığımda sorunsuz e-posta alabiliyor ve atabiliyoum. Maalesef mail server ı yöneten arkadaşlar sadece POP3 ve SMTP mail server lerin düzgün çalıştığını ve hatanın benim bilgisayardan kaynaklandığını düşünüyorlar.

 Şuanda, e-postalarımı outlook tan okuyor ve OWA dan yanıtlıyoum; çok zor oluyo.

 İyi çalışamlar, 

 
Gönderildi : 28/12/2012 20:21

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Bu bilgi işimizi biraz daha kolaylaştırıyor. Ben size sıkıntının nedeninin ne olabileceğini ve çözümünü aktarmaya çalışayım.

Sizin hesap POP olarak kurulum yaptığınızdan muhtemelende mevcut hattınız TTnet veya türevi ve 25 nolu SMTP portu kapalı olduğundan gönderim yapmaya çalıştığınızda mail gitmiyor olabilir. Cep telefonlarında böyle bir kısıtlama olmadığından sıkıntısız kullanabiliyorsunuz.

Çözüm noktasında ise bir kaç seçeneğiniz bulunmakta. Bunlar;

1. İspanya merkezinize VPN ile bağlantı kurup daha sonra Elektronik Posta hesabınızı Exchange olarak kurup kullanabilirsiniz.

2.  İspanyadaki merkezinize Exchange http over rpc ile hesabınızı yapılandırmanızı söylersiniz bu şekilde outlook ayarlarınızı yapıp kullanabilirsiniz.

3. Hangi ISP kullanıyorsanız (TTnet , Doping v.s. ) 25 nolu portunuzu açtırırsınız ki bu durumda statik ip kullanmanız gerekecektir.

Son olarak belirtmeliyim ki siz outlook üzerinden mail gönderdiğiniz de sanki gönderilmiş gibi görünüp gönderilmişlere kayıt ediyorsa muhtemelen ispanya merkezinizdeki exchange üzerine iletiliyordur. Karşı taraf sizden gelen isteklerin raporunu dökerse muhtemel gerçek sorunu da görecektir. Eğer herhangi bir istek gelmiyorsa bu elektronik postalar nereye gidiyor ? ( Eğer pop kullanıyorsanız gerçekten o zaman 25 nolu port gerçekten kapalıdır ki o durumda zaten gönderim işlemi gerçekleşmez direk hata alırsınız.) 

 
Gönderildi : 30/12/2012 00:53

(@GokhanBAHCECi)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Rafet Bey merhaba,

 Yanıtınız için tşkkr ediyorum.

1. İspanya'daki merkeze VPN ile bağlantı sağlayıp Exchange kurmayı defalaca denedim ancak maalesef ad çözülemiyor hatası veriyo.

2.  Exchange http rpc ile hesabımın yapılandırmalarını ileteceğim.

3. 25 portu açık, portla ilgili herhangi bir sıkıntı yok.

Mailler göndeiliyor ve akabinde gönderilenler klasörüne kayıt ediliyor. Ancak hiçbir şekilde alıcıya iletilmiyor ve herhangi bir ulaşmadı hata mesajıda almıyoum. Bence sizin de dediğiniz gibi İspanyada exchange server ile ilgili ancak bir türlü adamlara bunu anlatamadım herhalde..

 Tekar teşekkür ediyorum.

Mutlu yıllar... 

 
Gönderildi : 31/12/2012 14:55

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Son durum nedir?

 
Gönderildi : 28/01/2013 03:10

Paylaş: