Haberler

Chrome’da Gizli Mod Erişimi İçin Parmak İzi Özelliği Kullanıma Sunuldu

En çok kullanılan web tarayıcısı konumunda olan Google Chrome’da gizli mod erişimi için parmak izi özelliği geçtiğimiz aylarda test edilmeye başlamıştı. Bugün itibariyle bu özellik kararlı hale geldi. Ek olarak kullanıcılar her gizli sekme girişinde parmak izi doğrulamasını zorunlu hale getirebilecek. Detaylar içeriğimizde.

Google Chrome mobil tarayıcı

Google Chrome’un iOS sürümünde 2021 yılından bu yana gizli sekme erişimi için parmak izi doğrulama özelliği mevcut. Android kullanıcılarının da uzun zamandır beklediği bu özellik, Eylül 2022’den bu yana test ediliyordu. Bugün Google’ın blog sayfasında paylaşılan bir gönderi ile bu özelliğin kararlı hale geldiği; herkesin kullanımına sunulduğu açıklandı. Ayrıca hem iOS hem de Android kullanıcıları, Chrome kapatılıp açıldığında gizli sekmelere erişebilmek için parmak izi doğrulamasını zorunlu hale getirebilecek.

Google Chrome parmak izi koruması nasıl eklenir?

Gizli sekmeler için parmak izi koruması özelliği, Eylül ayından bu yana chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android adres satırı aracılığıyla kullanılabiliyordu. Kullanıcılar artık tarayıcı üzerinde Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik menüsünden bu özelliği etkinleştirebilecek. Chrome kapatılıp açıldığında parmak izi girişini zorunlu hale getirmek içinse yine tarayıcı üzerinden Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Chrome’dan Çıkıldığında Gizli Sekmeleri Kilitle adımlarını izleyebilirsiniz.

Bu özellik parmak izi bulunmayan telefonlarda kullanılamıyor. Bu tarz bir cihaza sahipseniz gizli sekmelerinizi PIN doğrulaması ile de kilitleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu