Haberler

Yeni Telegram Özellikleri Kullanıma Açıldı

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, mobil uygulamasına birçok yeni özellik ekledi. Kullanıcı gizliliği, erişilebilirlik ve tasarım yönünden yeniliklere imza atan şirket, geliştirmelerini blog sitesi üzerinden duyurdu. Yeni Telegram özellikleri içeriğimizde.

Yeni Telegram özellikleri

WhatsApp’ın ardından en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, geliştirmelerine devam ediyor. Uygulamanın resmi blog sayfasında bugün itibari ile kullanıma sunulan birçok yeni özellik duyuruldu. Yeni geliştirmeleri ile birlikte Telegram, çok daha işlevsel, kolay kullanılabilir ve güvenli bir uygulama haline geldi.

Telegram grupları için “konular” özelliği

Telegram’da binlerce kişiden oluşan büyük sohbet grupları bulunabiliyor. Telegram, bu gruplardaki sohbet karmaşasının önüne geçmek için yeni konular özelliğini geliştirdi. 200 kişiden daha büyük gruplarda kullanılabilen özellik ile grup sohbetlerinde konu etiketleri oluşturulabilecek ve bu konu etiketlerindeki mesajlar tek bir kategori altında gösterilebilecek.

Koleksiyonluk kullanıcı adları

Koleksiyonluk kullanıcı adları

Yeni Telegram özelliklerinden bir diğeri ise koleksiyonluk kullanıcı adları. Bu özellikle birlikte Telegram kullanıcıları her bir sohbet için farklı kullanıcı adı oluşturabilecek. 5 karakterden daha kısa da oluşturulabilen kullanıcı adlarının Fragment isimli markette alışverişi yapılabilecek.

Video seslerini yazıya döken “Sesten metne” özelliği

Telegram sesten metne

Gönderilen videolu mesajları metin haline dönüştüren görüntülü mesajlar için sesten metne özelliği yalnızca Telegram Premium aboneleri için kullanılabilecek. İşitme engelli kullanıcılar ve gürültülü ortamlarda sesleri duyamayanlar için faydalı bir geliştirme olan bu yeni özellik anlık olarak sesleri yazıya dökebiliyor.

Telegram’da öne çıkan diğer yenilikler

Telegram yeni etkileşimler

Telegram konular, koleksiyonluk kullanıcı adları ve sesten metne çeviri özelliklerinin yanı sıra tasarımsal anlamda da birtakım değişikliklere gitti. iOS uygulamasında gece modunu yeniden dizayn edildi. Android telefonlar için de metin boyutu değiştirme özelliği eklendi. Ek olarak uygulamaya mesajlarda tam ekran kullanılabilen 7 yeni etkileşimli ifade ve tepki eklendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WhatsApp Topluluklar Özelliği Kullanıma Sunuldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu