Haberler

Asus ROG Phone 6D Serisi Tanıtıldı

Tayvan merkezli teknoloji şirketi Asus, oyun ve performans odaklı 2 yeni akıllı telefonundan oluşan Asus Rog Phone 6D serisini tanıttı. Asus’un yeni akıllı telefon modelleri tasarımı, yüksek teknik özellikleri ve soğutma sistemiyle ön plana çıkıyor. ROG Phone 6D ve Rog Phone 6D Ultimate özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Asus ROG Phone 6D Ultimate
Asus ROG Phone 6D Ultimate

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve donanım üreticisi olan Asus, akıllı telefon pazarında Rog Phone 6 serisi ile sükse yarattı. Android modeller arasında Samsung ve Xiaomi gibi markaların gerisinde kalmasına karşın özellikle oyunculara yönelik ürettiği yeni modeller büyük ilgi uyandırdı. Şirket, o seriye yeni 2 model ekledi ve performans özelliklerini bir seviye daha yukarı çıkarttı. Bugün yapılan tanıtımda ROG Phone 6D ve ROG Phone 6D Ultimate modelleri duyuruldu. Model isimlerinde yer alan D harfi Dimensity kelimesini ifade ediyor.

Asus ROG Phone 6D özellikleri

Asus’un 6D modeli, MediaTek Dimensity 9000+ işlemciden güç alırken 16GB LPDDR5X RAM belleğe sahip. 256 GB’lık da bir depolama alanı bulunan cihaz, kutusundan Android 12 işletim sistemiyle birlikte çıkıyor. Batarya ve şarj konusunda sınıfının en iyileri arasında yer alan model 6.000 mAH’lik bir bataryaya sahip ve kutudan 65W’lık kablolu bir hızlı şarj aleti çıkıyor.

ROG Phone 6D kamera özelliklerine baktığımızda arka kısımda oldukça şık tasarıma sahip üçlü kamera sistemi bulunuyor. Arka kamera alanı 50 MP çözünürlükte Sony IMX766 model bir ana kamera, 13 MP çözünürlükte ultra geniş kamera ve 5 MP çözünürlükte makro kameradan oluşuyor. Telefonun kamerası ile 8K 24 FPS ve 4K 30/60 FPS video kaydı çekilebiliyor. Ön selfie kamerası ise 12 MP çözünürlüğe sahip. Kameralarda hypersteady video, dinamik gece modu, time – lapse ayarları, otomatik odaklama ve pozlama gibi işlevler de yer alıyor.

ROG Pgone 6D ve ROG Phone 6D Ultimate

6D serisinde 6.78 inç büyüklüğünde IPX4 sertifikası ve Corning Gorilla Glass Victus özellikli Samsung AMOLED ekran bulunuyor. Ekran tazeleme hızı ise 165 Hz’e kadar çıkabiliyor.

ROG Phone 6D ve 6D Ultimate modellerini ayıran özelliklere baktığımızda Rog Phone 6D 512 GB’lık bir depolama alanına sahip ve yine Ultimate modelinin arka kısmında AeroActive Portal isminde harici soğutma sistemi için bir bölüm bulunuyor.

Asus ROG Phone 6D fiyatı Avrupa pazarında 799 Euro’dan başlarken Ultimate modeli 1199 Euro başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu.

Kaynak: Asus

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu