Haberler

Ücretsiz Olarak Hizmet Veren Google Fotoğraflar Artık Ücretli!

Google’ın sürekli olarak yeni özellikler eklediği Fotoğraflar uygulaması, dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Ancak ABD’li şirket, geçtiğimiz yıl Fotoğraflar uygulamasında köklü değişikliğe gitme kararı almıştı.

Bugünden itibaren Fotoğraflar uygulamasının ücretsiz ve sınırsız depolama hizmeti sona erdi.

Bugünden itibaren çekilen tüm fotoğraf ve videolar, otomatik olarak Google One’daki 15 GB’lık ücretsiz depolamaya kaydedilecek.

DEPOLAMA DOLARSA ÜCRET VAR

Google’ın 15GB ücretsiz depolama sunduğu bulut hizmeti Google One’ın kapasitesi dolduğunda ise, kullanıcılar ek ücret ödeyerek depolama satın almak zorunda kalacak.

Ayrıca Google, bugünden itibaren Drive, E-Tablolar ve Slaytlar dahil olmak üzere tüm Google hizmetlerini Google One’ın 15GB ücretsiz depolama hizmetine aktaracak.

15GB ücretsiz depolama alanını doldurduktan sonra, ülkemizdeki kullanıcılar ek depolama alanı satın alacak.

EK DEPOLAMA ÜCRETLERİ

Şirket 15 GB’lik ücretsiz alanı yeterli bulmayan kullanıcılara üç farklı abonelik seçeneği sunuyor. Google One’da 100 GB aboneliğin aylık ücreti 5.79 lira, yıllık ödeme ise 57.99 lira.

200 GB’lik seçenek aylık 11.59 lira ve yıllık 115.99 lirayken, son olarak 2TB’lik alanın aylık ücreti 28.99, yıllık ücreti ise 289.99 lira olarak belirlendi.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Pixel marka telefon kullanıcıları, bu sistem değişikliğinden etkilenmeyecekler. Google’a göre Pixel 1-5 aralığında herhangi bir telefona sahip olan kullanıcılar, Fotoğraflar uygulamasının ücretsiz depolama hizmetinden faydalanmaya devam edecekler.

Google, 1 Haziran 2021’den sonraki süreçte Drive, E-Tablolar ve Slaytlar gibi hizmetlerde de benzer bir durum olacağını söylüyor. Yani aslında 1 Haziran 2021’den sonra sadece fotoğraf ve video yedekleri değil, Google ile ilgili diğer her şey de 15 GB’lik limite dahil olacak. Ancak Google, sınıra yakınlaşılması durumunda kullanıcıyı uyaracak. Bu sayede de kullanıcıların depolama alanlarında yer açması sağlanacak. Ancak 15 GB dolar ve kullanıcı hiçbir şey yapmazsa, Google bu verileri otomatik olarak silecek.

Bu arada, Google Fotoğraflar’da 4 trilyon içeriğin olduğu söyleniyor. Üstelik kullanıcılar, her hafta 28 milyar fotoğraf ve video yüklemesi yapıyorlar.

Kaynak: Ensonhaber / WebTekno

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu