Haberler

Apple TV İşlemci Dopingi ile Gelebilir

Sızdırılan iddialara göre Apple TV donanım olarak üst seviye bir cihaz olacak.

Apple, yaklaşan iPhone lansmanında yeni nesil iPhone’ların yanında yeni nesil Apple TV ürününü de tanıtması bekleniyor. Dün ise Twitter’a düşen bir iddiada Apple TV’ nin iPhone 12’de kullanılacak A14 işlemcisinden güç alacağı söyleniyor. Bunun muhtemel sebebi ise Apple’ın oyun tarafında daha kaliteli işler çıkartılması için daha güçlü donanıma ihtiyaç duyulması.

TV kutularına ait donanımlar çalıştıracağı uygulamalar baz alındığında mütevazi donanımlarla karşımıza çıkıyor. Genelde video izlemek için kullanılan cihazların; bazı dijital platformlara daha kolay erişebilmek, hantal tv arayüzlerinden kurtulmak ve Smart özelliği bulunmayan televizyonlar için biçilmiş kaftan olduğu söylenebilir.

Apple ise yapacağı bu hamleyle işi biraz daha oyun tarafına çekmek istiyor. Apple Arcade geçtiğimiz yıl kendi oyun ekosistemini yaratmaya başlayan şirket, daha gelişmiş oyunların oynanılabilmesi için gerekli donanımı TV kutularına koymaya başlayabilir. Twitter’da ki iddiaya göre “Legend Of Zelda: Breath of The Wild” tarzında oyunların geliştirilmesini isteyen Apple’ın bu yönde yatırımlarını arttırmaya devam ettiği söyleniyor.

Apple Arcade

Diğer taraftan, yeni bir kumandayla da geleceği belirtilen Apple TV’de ayrıca iddiaya oyun kontrolcüsü de bulunabilir. Yapılan tahminlere göre TV, Arcade aboneliği ve kontrolcü bir paket halinde tüketicilere sunulabilir.

Apple TV’nin yıl sonunda satışa çıkması tahmin ediliyor.

Kaynak

Okumaya Devam Edin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu