Microsoft System Center Yönetim Ailesi

Temel SCCM PowerShell Komutlarını Çalıştırma

Bir önceki makalemizde PowerShell ISE’yi SCCM Ortamına Bağlama İşlemlerinden adım adım bahsettik. Bu makalemizde ise SCCM ortamınızda PowerShell komutlarının nasıl çalıştırılacağından bahsediyor olacağız.

Bunun için öncelikle Sol üst köşede bulunan Mavi Şeride tıklarız. Ardından ” Connect via Windows PowerShell ISE “ seçeneğini seçeriz.

Powershell ISE Ekranımızı SCCM’e bağlamamız için Varsayılan olarak gelen Script’I çalıştırmamız gerekir. Bunun için araç çubuğu ekranından ” Run Script ” butonu yada Klavyeden ” F5 “ seçeneğine basmamız gerekir.

Şimdi çalıştıracağımız farklı komutlar için yapmamız gereken şey araç çubuğunda bulunan ” New Script “ seçeneğini seçeriz.

Seçim ekranı yaptıktan sonra Yeni Betik ekranı buraya çalıştırmak istediğiniz yada tasarlamak istediğiniz script’lerinizi yapıştırarak yada oluşturarak işlem yapabilirsiniz.

SCCM ortamında bilgi almak için kullandığımız bazı komutları yazarak ortamınızla alakalı bilgileri hızlıca alabilirsiniz.

Aşağıdaki komut SCCM Sunucumuzun ” Hostname , Site Code ve Version ” bilgilerini komut ekranına getirmektedir.

Aşağıdaki komut ” SCCM Sunucumuzda kurulu olan System Site Rollerini listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” Organizasyonumuzda bulunan Tüm Kullanıcıları listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” Organizasyonumuzda bulunan Tüm Cihazları listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” SCCM Sunucumuzda bulunan Paketleri listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” Deployment işlemi yapmış olduğumuz Uygulamaları listelemeyi” sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” SCCM Ortamımızda tanımlı olan Boundary Değerlerinin ve isimlerini listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” SCCM Ortamımızda bulunan Boundary Group isimlerini listelemeyi “ sağlamaktadır.

Aşağıdaki Komut ” SCCM Ortamımızda Oluşturmuş olduğumuz Compliance (Uyumluluk Temel) Öğelerinin listelenmesini “ sağlamaktadır. 

Aşağıdaki Komut ” SCCM Ortamımızda Uygulama veya Compliant Öğelerinin Deployment bilgilerinin listelenmesini “ sağlamaktadır.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.

Faydalı olması Dileğiyle.

Özdemir Mustafa

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel Bir Bankada Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu