Haberler

Apple Car Devrimsel Pil Teknolojisiyle Piyasaya Çıkabilir

Apple Car iddiaları yeniden ortaya çıktı. İddiaya göre 2024 yılında devrimsel pil teknolojisiyle Apple Car üretilmeye başlanacak.

Geçmişte uzunca bir süre gündemi meşgul eden Apple Car, ortaya çıkan yeni bilgilerle tekrar gündeme geldi. Dünyanın en değerli teknoloji şirketi olan Apple, geçtiğimiz yıllarda otonom bir araç üzerine çalıştığını açıklamıştı.

Project Titan olarak adlandırılan bu proje 2014 yılından itibaren dengesiz bir şekilde ilerlemeye devam etti. Sıfırdan tasarlanmaya başlanan araç için çok fazla bilgi bulunmuyordu. Hatta şirketin araç üretmekten vazgeçtiği de konuşuluyordu. Ancak bugün ortaya çıkan bilgilere göre aracın 2024 yılında üretimine başlanacağı ve devrimsel bir pil teknolojisiyle birlikte geleceği söyleniyor.

Apple’ın pil tasarımını gören bir kişiye göre, pillerin maliyetini “radikal bir şekilde” düşürebilecek ve aracın menzilini artırabilecek yeni bir pil tasarımı şirketin ana stratejisini içeriyor.

Yeni pil tasarımı geleneksel tek tek hücreleri toplayan ve batarya malzemelerini tutan kese ve modülleri ortadan kaldırarak, batarya paketinin içinde yer açan benzersiz bir “tek hücreli” yapı olacağı iddia ediliyor.

Bu tasarım sayesinde batarya içinde daha fazla aktif malzeme yerleştirilebileceği ve araç menzilinin artacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan, pil için farklı materyal kullanımları da araştırılıyor. Şirket lityum demir fosfat adı verilen bir kimyasal maddeyi inceliyor. Bu kimyasal madde, doğası gereği aşırı ısınma olasılığı daha düşük ve lityum iyon pillere göre daha güvenli olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: reuters.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu