Haberler

Google, Arama Arayüzünü Değiştirmeye Hazırlanıyor!

Dev teknoloji şirketi Google, tarayıcısı üzerindeki arama bölümünde yenilikler yapmaya hazırlanıyor. Tarayıcının arama yerinde bulunan seçeneklerde artık sekmeler yer almayacak!

Google, son yaptığı güncellemesinden sonra bir yenilik üzerine daha çalıştığını gösterdi. Tarayıcı üzerinde arama yapmayı kolaylaştırmak isteyen şirket, oldukça fazla detaya girerek aramalarınızı basitleştirmek istiyor. İşte haberle ilgili detaylar…

Google tarayıcısında bir gün içerisinde milyonlarca kez arama yapıyoruz. Bu aramalarda bazen istediğimizi bulamasak bile bazen de en ince ayrıntısına kadar bilgiler edinebilmemiz mümkün oluyor. İşte bu olayı daha kolay bir hale getirmeye çalışan şirket, arama kutucuğunun alt bölümüne kelimelere dayalı kartlar özelliğini getirmek istiyor. Kartlar sayesinde arama sorgunuza kelimeler ekleyebilecek, yapmak istediğiniz adımı daha kolay seçebileceksiniz.

Google Yeni Arama Seçenekleri Yakın Zamanda Kullanıma Sunulacak!

Google’ın beklenmedik bir anda ortaya çıkardığı yeni arayüzü herkeste merak uyandırmış durumda. Özelliğin işleyişinden kısaca bahsedecek olursak Google.com üzerinden yaptığınız bir aramada artık Haritalar, Videolar, Görseller ve bu bölümde bulunan sekmelerin tamamen kaldırılması planlanıyor. Şirket bu aşamaları kullanıcıları için uzak tutarak kartlar ismindeki yeni güncellemesini getirecek.

Kartlar özelliği, yaptığınız herhangi bir kelime aramasından sonra o kelimeyle alakalı şeyleri önünüze sunacak. Yani tarayıcı, arama sonucu için belirli kelimeler vererek direkt bilgiye ulaşmanızı sağlamak istiyor. Arayüzünün şu anda sadece masaüstü hali bulunsa da mobil için de kesinlikle geleceğini söyleyebiliriz.

Yeni arayüzü hakkında büyük ilerlemeler kaydetmek isteyen şirket, net açıklamalar yapmayarak olayı kesinleştirmedi. Fakat arayüzünün belirli kullanıcılar üzerinde test edilmeye başlanması forumlar ve farklı sosyal medya uygulamalarında viral olmuş durumda. Beta aşamasından sonra herkese açılacağı söylenen kartlar özelliğin, yeni ay içerisinde gelebileceği yönünde söylentiler mevcut.

Kaynak

Okumaya Devam Edin:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu