Forum

Mail sorunları hakk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail sorunları hakkında

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@HasanFatihAda)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar ,

 Şirketimizin maillerde sıkıntı yaşıyoruz çoğu yere mailimiz ya geç gidiyor yada gitti gözüktüğü halde gitmiyor. Misal dün müşterim bana sabah 10'da attığı mail gece 4 'de düştü  http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx mail blacklist kontrol ettiğim her hangi bir sıkıntı gözükmüyor karşı taraftada sıkıntı yok yardımcı olacak veya fikri olan var mı ? Kullandığımız hosting firması sıkıntı olmadığını söylüyor ki blacklistte sıkıntı göstermiyor. Yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 27/03/2014 13:12

(@OnurPULGAT)
Gönderiler: 136
Estimable Member
 

Konuyla ilgili olarak daha önce karşılaştığım problemlerde genelde sorun mail sunucunun internet hatlarından kaynaklanıyordu. Ne zamandır sorun yaşıyorsunuz ? 

 
Gönderildi : 27/03/2014 13:52

(@HasanFatihAda)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

yaklaşık 1 seneden beri böyle ama bazende hiç sıkıntı çıkarmıyor anlayamadık sizce hosting değiştirmek sorunu çözer mi ? yani anlıcağınız sürekli yapmıyor 

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:13

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

gönderildiği saatte değilde farklı saatte gelen mailin detaylarını inceleyin. hangi saatte yollanmış hangi saatte sunucuya düşmüş. sunucu size kaçta yollamış. arada ne kadar süre geçmiş. Belki hosting firmasının virus taraması uzun sürüyordur takılıyordur. internet bağlantısı düşük olabilir mailler sırayla gidiyordur eklentilerden dolayıda takılıyordur. Deneme olarak büyük boyutlu bir maili harici bir mail adresinizden şirket mailinize gönderin. ne kadar sürede gidiyor neler oluyor takip edin.

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:25

(@HasanFatihAda)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

birde çok değişik bir sıkıntı var bir mail 3 kişiye kurulu ve hepsi sunucuda mailleri 3 gün tutuyor misal ben mail gönderdiğimde 2 kişiye düşüyor 1 kişiye düşmüyor ,yada tek bir kişiye düşüyor diğerlerine düşmüyor anlamadım gitti 

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:36

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

üstad şöyle bir durum var her mail server defaultta bir hesabı 3 makineye kurulabilmek için ayarlı değildir. Yani şöyle düşünün pop3 ile maili çektiniz a makinesinden. a makinesi artık o mail alındı işaretliyor. b makinesi doğal olarak alamaz. aynı anda çekerlerse olabilirmi bilmiyorum. Ama imap desteği vardır sonuçta 1 kullanıcı pop3 ile bir tanesi imap çekebilir yada 1 mail adresi info bilgi gibi bir mail adresiyse. bir kişiye kurarsınız kurallardan (sunucuda) buraya gelen mailleri şuralarada yönlendir diyebilirsiniz. ama aynı anda 3 tane pop3 kullanıcısı sorun olur diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:42

(@SuleymanBican)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Merhaba,

Öncelikle size ve tüm çözümpark üyelerine çözüm dolu bir gün dilemek istiyorum.

Tecrübe ettiğim kadarıyla çözüme bir parça da olsa ışık tutar düşüncesiyle bir kaç kontrol işleminden bahsetmek istiyorum.

Çözüme ulaşabilmek adına;

* Mail server yönetimi elinizde ise server a bağlanıp gelen giden POP ve IMAP ayarlarını ve durumunu kontrol edebilirsiniz. 

* Ayrıca herhangi bir web browser kullanarak local makinanızdan domain kontrolü yapabiliriz.

 Örneğin DNSSTUFF kadar olmasa da DNSCOLOS.com sitesinden domaininiz hakkında ücretsiz rapor alabilir ve maillerinizin barındığı server hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

* Aynı durumu hedef domain server için de yapabilir, böylece hedef konumda problem olup olmadığını check edebilirsiniz.

* Diğer taraftan mail hizmetinize webmail vb servisler yardımıyla browser den bağlanıp aynı hedefe mail atmayı deneyebilir, sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

* Tüm bunlara rağmen problem kaynağı saptanamadıysa gönderilmek istenen mail için geri bildirim mesajını iyice kontrol etmekte fayda var. 

Gönderilecek ek dosyanın limiti geçmiş olma ya da hedef teki mail sunucusunun ek dosya alımındaki limit aşımı nedeniyle mail gitmemiş olabilir. 

* Son olarak hedef sunucuda ilgili mail hesabı devre dışı yada kotası dolmuşta olabilir.

* Sözkonusu hedef mail hesabının birden fazla makinada kurulumu sağlanmış olup, farklı kişi ya da terminaller tarafından mail kopyası bırakılmayacak şekilde çekilmiş olup, okundu maili gönderilmemiş, en önemlisi maili alması gereken kişi yada terminal mailden habersiz olabilir.

Yani burada çok ihtimal var. Ama yukarıdakilerin hiç birinde problem yoksa sonuncusunun olma ihtimali dahi yüksek.  

Ayrıca son madde mail hesap şifrelerinin neden sadece ilgili kişiler tarafından bilinmesi gerektiği aksi halde doğabilecek sonuçları vurgulamak açısından oldukça önemlidir.

Umarım çözüme yaklaştıracak türde açıklamalar suna bilmişsem ne mutlu.

Herkese Sağlık, Mutluluk, Başarı ve Sevgi dolu bir gün dilekleriyle. 

 

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:42

Paylaş: