Blog

Son Zamanlarda Artan Kredi Kartı Aidatı Konulu Oltalama Saldırıları Üzerine

Özellikle son iki haftadır kredi kartı aidatlarının iade edileceği ile ilgili hemen hemen her yerde oltalama saldırıları karşımıza çıkmaktadır. Hele ki bazıları hızını alamayıp aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi Facebook’a reklam veriyor, siteye ssl alarak biz güvenliyiz imajı oluşturmaya çalışıyor.

Oltalama sitesine alınan ssl

Peki saldırganlar bu derece profesyonel algı yönetimi ile çalışıyorken biz nasıl tedbirler almalıyız. Bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Banka ve kredi kartlarımızı ihtiyaç dışındaki zamanlarda mutlaka telefon ve internet üzerinden alış veriş ödemelerine kapatmalıyız
  • İnternet alış verişlerinde özellikle 3D doğrulama dediğimiz SMS ile doğrulama göndermeyen sitelerde alış veriş yaparken mutlaka sanal kart kullanmalıyız.
  • Her ne kadar otomatik ödeme talimatları kolaylık sağlıyor olsalar da kredi kartını internet alış verişine açık tutmaya zorladığından ciddi güvenlik açığı oluşturuyor. Çok elzem bir durum olmadığı sürece bu belirttiğim sebepten dolayı tavsiye etmiyorum. (Bu madde için kredi kartının internet üzerinden alış verişe açık olma zorunluğundan emin olmadığımdan bu yazıyı yazarken banka ile görüştükten sonra bu maddeyi ekledim.)
  • Özellikle banka sitelerinde işlem yapacaksak Google üzerinden arama yaparak değil de adres satırına direk bankanın adresini yazarak gitmek oltalama saldırılarına maruz kalmamızı ciddi oranda engeller.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu