Haberler

Google, Windows 7 İçin Verdiği Chrome Desteğinin Süresini Uzattı

Windows 7 işletim sisteminde çalışan Chrome sürümü, en az 15 Ocak 2022 tarihine kadar güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek.

Google, Windows 10’a geçiş planlarının COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmesi ihtimaline karşı müşterilere daha fazla zaman vermek için Chrome’un Windows 7 sürümü için olan desteğini, ilk planladığı tarihten altı ay daha uzatmaya karar verdi.

Google geçtiğimiz Ocak ayında Windows 7 için Chrome desteğini 2021 Temmuz’a kadar sürdüreceğini açıklamıştı, ancak planın açıklandığı tarihten bu yana yaşanan gelişmeler hayatın bütün alanlarında olduğu gibi bilişim dünyasında da çok fazla değişikliğe sebep oldu.

Google son günlerde açıklamış olduğu bu tarihleri güncelleyerek desteğini 15 Ocak 2022’ye kadar sürdüreceğini açıkladı. Herhangi bir değişiklik yapılmazsa Windows 7 kullanıcıları bu tarihten itibaren güvenlik güncellemeleri alamayacak.

İki yılda gerçekleştirilebilecek dönüşüm iki ayda gerçekleşti

Uzatılmış destek süresi, pandeminin BT projeleri ve iş dünyasında teknoloji kullanımı üzerindeki farklı etkilerini yansıtıyor. Örneğin, Nisan ayında Microsoft CEO’su Satya Nadella, müşterilerin ani ortaya çıkan uzaktan çalışma ve evden çalışma politikalarını desteklemek için çalışırlarken, şirketin iki ay içinde iki yılda yapılabilecek bir dijital dönüşüm yaşandığını söyledi. Bu durum en çok Microsoft Teans ve Zoom gibi video konferans programlarına olan talebi arttırdı.

Diğer taraftan, Google’ın Chrome mühendislik direktörü Max Christoff, büyük Windows 10 geçiş planları dahil olmak üzere birçok BT projesinin salgın nedeniyle durduğuna işaret ediyor.

Christoff bir blog yazısı ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz birkaç ay birçok kuruluş için teknoloji yatırımları ve dijital dönüşüm girişimleri için bir katalizör görevi görürken, bazı şirketler için ise planlanan BT projelerinin ertelenmesi gerekti.”

Google’ın 2020’in 2. Çevreği için yaptırdığı bir araştırmada, şirketlerin %21’inin hala Windows 10’a geçiş sürecinde olduğu ortaya çıktı.

Christoff, “Bu destek uzatma ile, Windows 10’a geçiş işlemlerine devam eden kuruluşlar, Windows 7’de kalan kullanıcılarının kullandığı Chrome’un güvenlik ve üretkenlik avantajlarından yararlanmaya devam edeceğinden emin olabilirler” dedi.

Microsoft, Windows 7’nin ücretsiz desteğini 14 Ocak 2020’de sona erdirmişti. Ancak, işletmeler Windows 7 için Genişletilmiş Güvenlik Güncellemelerini belirli ücretler ödeyerek edinme imkanı sunmuştu.

Özellikle sağlık konusunda hizmet veren kuruluşlar Windows 10’a geçiş yapma konusunda pandemi şartları sebebiyle zorluklar yaşıyordu. Söz konusu düzenlemenin tam da bu işletmeler için önemli bir rahatlık sunması bekleniyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu