Haberler

Intel’den Yeni Oyuncu Grafik İşlemcisi Xe HPG

Intel’in perşembe günü yayınladığı bir fragman, yeni ekran kartı Xe HPG hakkında yeni bilgiler vermeye hazır olduğunu gösteriyor.

Bu yeni bilgilerin ne olacağını kimse bilmiyor. Fakat Intel, Xe HPG üzerine bilgi kırıntılarını bir kaç aydır veriyordu. Geçen ağustos ayında Intel yeni oyun GPU’sunu 2021’de piyasaya sunacağını açıklamış, CES 2021’de ise aynı anda hem bütünleşik hem de ayrık durumdaki bir GPU’yu nasıl üreteceklerini çözdüklerini açıklamıştı.

Üzerinde çalıştıkları bu grafik işlemci hakkındaki yeni bilgileri muhtemelen 23 mart tarihli Intel yayınında alacağız. Ya da 26 martta doğrudan çıkış tarihi açıklanacak.

26 mart tarihi Intel’in yayınladığı fragmana gömülü bir ikili kodun çözülmesiyle elde edildi. Çözülen kod, insanları “Xe HPG Çöpçü Avına Hoşgeldiniz” yazılı bir internet sitesine yönlendiriyor. 26 Mart, 9a.m. PST olarak da bi çıkış tarihi görülebiliyor.

Intel masaüstü grafik işlemcisi Xe’yi ilk olarak ocak ayında çıkarmıştı. Fakat bu kartlar daha çok oyun için düşünülmeyen ucuz masaüstü sistemleri içindi. Xe kartları tek satılmak yerine önceden inşa edilmiş PC’ler ile birlikte geliyordu. Xe HPG’nin ise daha çok orta seviye bir kart olması bekleniyor. Bu kart Nvidia ve AMD kartlarına oranla daha uygun fiyatlandırmayla mücadele edecek.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu