Haberler

Citrix ve Sophos’ta Yıllara Yayılan Sorunlar Silsilesi Devam Ediyor!

Sophos 2024 ile birlikte artık Sophos Central Windows Endpoint SSL/TLS decryption sorunları ile başedemez hale geldi. Citrix’te ise CtxHdxWebSocketService geleneksel olarak çalışmıyor. Bu sorunlar dört yıldır düzenli olarak tekrarlanan sorunlar.

Citrix CtxHdxWebSocketService servisi başarısız oluyor

Citrix’in Citrix oturumundaki ekiplerin iletişimini yerel istemciye aktaran özel bir işlevi var. Citrix CtxHdxWebSocketService üzerinden normal şekilde çalışıyordu ancak 29 Şubat 2024 bu hizmette sorunlar oluştu. Ancak bu ilk değil ve Reddit.com’da bir kullanıcı aşağıdaki gibi bir yorum yaptı.

Bu sorun dört yıl önce de yaşanmıştı https://www.reddit.com/r/Citrix/comments/fb9j4e/ctxhdxwebsocketservice_service_not_starting_after/ Ayrıca benzer sorun 2020 Şubatta yaşanmış ve Citrix topluluğu “Citrix HDX HTML5 Video Redirection Service – stopped on all VDA’s today” başlıklı bir gönderide değerlendirmişti.

SOPHOS TLS sorunları

29 Şubat 2024’te yeniden başlatılan Sophos enpointler sonrası tarayıcılarda aşağıdaki ekran görüntüsündeki uyarılar görünmeye başlandı.

Etkilenen ürünler

  • Sophos Central Windows Endpoint
  • Sophos Home
  • Sophos Central Windows Servers

Bu sorun eğer tehdit koruma politikasında HTTPS web sitelerinin SSL/TLS decryption etkin olması ve sistemin 29 Şubat 2024’te yeniden başlatılması ile meydana gelmeye başladı. Siz bu yazıyı okurken bu sorunun giderilmiş olması gerekiyor ancak sorun devam ediyorsa geçici olarak SSL/TLS decryption özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor sorun düzeltikten sonra tekrar aktif etmeyi unutmayın.

Bu iki sorun iki farklı üreticide düzenli olarak tekrarladığı görülmekte. Umarım ileriki zamanlarda çözüm ürelebilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu