Haberler

Veeam Backup For Microsoft 365 v6’yı Genel Kullanıma Sundu!

Yeni Veeam Backup for Microsoft 365 v6 maliyet ve zaman tasarrufu kazandırırken, kritik verilerin etkili kontrolü ve zahmetsizce kurtarılmasındaki etki de artıyor.

En son sürümde Amazon S3 Glacier, S3 Glacier Deep Archive ve Azure Archive’a yedek kopya ekleyerek bulut nesne depolama entegrasyonları iyileştirilirken, Microsoft 365 ortamları için self servis geri yükleme portalı sunuluyor

Modern Veri Koruma sağlayan yedekleme, kurtarma ve veri yönetimi çözümlerinde lider olan Veeam® Software, bugün şirketin en hızlı büyüyen “Hizmet Olarak Yazılım” (SaaS) ürününün en son sürümü olan Veeam Backup for Microsoft 365 v6’nın genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. Microsoft 365 için 1 numaralı yedekleme ve kurtarma çözümü, kullanıcıların şirket içi, hiper ölçekli bir bulutta veya bir servis sağlayıcı ile herhangi bir konuma güvenli bir şekilde yedekleme yapmasına olanak tanıyor. v6’daki yeni özellikler, kurtarma taleplerindeki yükü azaltırken, daha verimli yedeklemelerin bir sonucu olarak ek maliyet tasarrufu sağlıyor ve BT departmanlarının zaman tasarrufunu da artırıyor.

“Veeam Backup for Microsoft 365, Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business ve Microsoft Teams dahil olmak üzere Microsoft 365 verilerini korumak için Veeam’e güvenen 8,5 milyon kullanıcıyla geçtiğimiz yıla oranla %73 büyüdü.” diyen Veeam CTO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan,

Microsoft 365 dahil olmak üzere tüm SaaS platformlarında, her kuruluş kendi verilerinin sahibidir ve bunları kontrol eder ve bunları korumak kuruluşun sorumluluğundadır. Veeam Backup for Microsoft 365’in büyümesi ve ivmesi, daha fazla kuruluşun verilerini yönetmenin ve güvenliğini sağlamanın önemini anladığının ve kritik iş varlıkları konusunda Veeam’e sürekli olarak güvendiğinin bir göstergesi.” şeklinde konuştu.

Yedekleme ve SaaS yöneticilerinin %50’si, yanlışlıkla veri silmeyi Microsoft 365’i korumak için en büyük motivasyon kaynağı olarak listeliyorlar ve sıklıkla yapılan yanlışlıkla silmeler nedeniyle kullanıcı verilerini geri yüklemek için harcanan zamanı bir sorun olarak görüyorlar. Microsoft 365 ortamları için self servis geri yükleme portalı sunan YENİ Veeam Backup for Microsoft 365 v6, BT yöneticilerine e-postaların, dosyaların ve daha fazlasının geri yüklenmesini tek bir merkezi konumdan güvenli bir şekilde devretme yetkisi veriyor. Basit kullanıcı kazara silme işlemleri gibi geri yükleme senaryoları, bir BT yöneticisinin yardımına ihtiyaç duymuyor ve kullanıcılar tarafından bağımsız olarak yapılabiliyor ve/veya yedekleme sunucusuna doğrudan erişim sağlamaya gerek kalmadan bir grup geri yükleme operatörüne devredilebiliyor; böylece yönetimsel güvenlik sağlanırken zamandan da tasarruf ediliyor.

Şimdi 300 milyondan fazla ticari ücretli lisansla, Microsoft 365 verileri hızlı bir şekilde oluşturuluyor ve saklama ilkeleri geliştikçe kuruluşlar daha fazla veriye sahip oluyorlar. Bu durum, kuruluşların artan elektronik fikri mülkiyetlerini korurken düşük maliyetli nesne depolamasından yararlanmaları için bir ihtiyaç yaratıyor. Veeam bu talebi karşılamak için, çeşitli saklama süreleri seçenekleriyle düşük maliyetli, uzun vadeli nesne depolamada ikincil bir kopya için Amazon S3 Glacier, Glacier Deep Archive ve Azure Archive’a yedek kopya ekledi. Bulut nesnesi depolama entegrasyonlarındaki bu geliştirme, AWS S3, Azure Blob, IBM Cloud, Wasabi ve önceki sürümlerde zaten bulunan diğer S3 uyumlu sağlayıcılara ek olarak sunuluyor.

Veeam, Veeam Backup for Microsoft 365’in ilk sürümünü Kasım 2016’da piyasaya sürdü. Bu son sürümde devam eden yenilik, Veeam’in Microsoft 365 yedekleme pazarındaki liderliğini daha da hızlandırmak için tasarlandı. YENİ Veeam Backup for Microsoft 365 v6 Backup şunları sağlıyor:

  • Kurumsal organisazyonlar ve hizmet sağlayıcılar için otomasyon ve ölçeklenebilirlik
  • Geri yükleme işlemlerini gerçekleştirirken ve kendi portalınızı oluşturmak ve sürdürmek zorunda kalmamanız için zaman tasarrufu
  • Verileri geri yüklemek için çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) erişimi ile gelişmiş güvenlik
  • Düşük maliyetli nesne depolamada verilerin ikincil bir kopyası ile kurtarma güveni

Veeam Backup for Microsoft 365, Microsoft 365 kullanan BT departmanlarının yanı sıra müşterilerine Microsoft 365 yedekleme hizmetleri sunmak isteyen Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) iş ortakları için tasarlandı. Veeam Backup for Microsoft 365 v6 genel kullanıma sunuldu. Microsoft 365 Community Edition için Veeam Backup, 10 kullanıcı, 10 ekip ve bir TB SharePoint verisi için Microsoft 365 verilerinin ÜCRETSİZ yedeklenmesini ve kurtarılmasını sağlıyor. 

Kaynak: teknotalk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu