Forum

Lotus mail alma pro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lotus mail alma problemi

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@FulyaTerkuran)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba, lotus 7.0 kullanıyoruz. Bazı bankalardan mail alamadığımızı farkettik. İçlerinden birinin IT servisiyle konuşmayı başardığımızda gördük ki lotus üzerinden gönderdiklerinde mail alamıyoruz, ancak başka platformdan, örneğin blackberry , maili alabiliyoruz. Sorunun IMS yazılımının eski olmasından kaynaklanabileceğini söylediler ancak onu yenilediğimizde de çözülmedi. Gelen mail IMS ten geçiyor ancak sonrasında kayboluyor. Sizler kadar teknik anlatamıyorum bağışlayın zira lotus admin kısmını pek bilmiyorum, ben yazılımcıyım. Teknik arkadaşlarım sorunun çözümünde çaresiz kaldıklarından sizlere danışmak istedim. İhtiyaç duyacağınız her ayrıntıyı öğrenip geri dönebilirim ama size. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese mutlu seneler.

 
Gönderildi : 04/01/2011 00:31

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

gateway de takıldığı bir yer mutlaka vardır. İki tarafın mesajı track etmesi , sizinde domino console dan takip etmeniz gerekebilir.

Sorunun lotus ile ilgili olması imkansız bence. Şöyle bir sorun var, outlook html formatta lotus notes kullanıcısına mail gönderdiğinde default da rich text gider. Yani mesajın içeriği bozulur. Bunun dışında genel olarak mail alma ile ilgili başka sorun olabileceği bence pek mümkün değil.

 
Gönderildi : 06/01/2011 13:13

(@FulyaTerkuran)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, ilginize teşekkür ederim. Karşı tarafın lotus versiyonu 8.5 bizimki 7.0.0.2  Bununla ilgili bir sorun olabilir mi acaba, ya da nerede takılmış olabileceği hakkında bir fikriniz var mı?


İyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 06/01/2011 14:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

IMS den kontrol ediyorsunuz sanırım, burası maili dominoya gönderiyor. Buraya kadar OK. Peki, Domino Administrator dan Mailbox1 vs. nsf dosyalarını açarak kuyruğa baktınız mı?

 
Gönderildi : 06/01/2011 16:31

(@FulyaTerkuran)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Buğra Bey,


IMS logunda şu adresten gelen maili şu kişiye yönlendirdim diye görüyormuşuz. Ancak Mailbox1 vs.nsf lerde hiç izi yokmuş. Bir türlü aşamadığımız bu sorunlar ve başka birtakım yönetimsel kararlar sonucu exchange server a geçme planımız var. Lotus tan geçiş konusunda ( Exchange server kurulumu, lotus arşivinin taşınması vs işlemleri için ) bize profesyonel destek verecek güvenilir bir firma arıyoruz. Bu konuda bir öneriniz olabilir mi?


Teşekkürler, iyi çalışmalar.


Fulya

 
Gönderildi : 07/01/2011 12:22

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Çok doğru bir karar 🙂 size email atıyorum.

 
Gönderildi : 07/01/2011 12:29

(@FulyaTerkuran)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler,:) Bekliyorum mailinizi.

 
Gönderildi : 07/01/2011 14:06

Paylaş: