Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail boyutu sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
552 Görüntüleme
(@CihatCaliskan)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba;

DorukNet mail server kullanıyoruz ve Exchange server yok fabrikada; Güvenlik Duvarı olarak fortigate 60b mevcut. Outlook Express 6.0 üzerinden her client pop3 olarak DorukNet'e bağlanıyor ve mailler local'de tutuluyor. Sıkıntımız ise mail boyutu 2mb dahi olsa mail alırken problem oluyor. Mailler düşmüyor posta kutusuna gelişmiş hesap ayarlarından tüm clientlerde zaman aşımı süresini maksimum seçenek olan 5dk'ya yükselttim. Ancak bu bir çözüm olmadı. Desen kısmında hazırlanan desenleri ya da dışarıdan mail yollu gelen desenler adrese ulaşmıyor ve her gün mail hesaplarından 15-16mb boyutlarında desenleri çekip kullanıcılara uzak erişim ile paylaşım üzerinden vermekle uğraşıyorum. Buna bir çözüm var mıdır? yahut Fortigate üzerinden yapılabilecek bir şey var mıdır?

Teşekkürler şimdiden. 

 
Gönderildi : 17/12/2010 16:32

(@Lampej)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Sadece gönderim ve alımında mail boyutlarında sıkıntı yaşıyorsan;

Aktif fortigate kullanmıyorum fakat UTM firewalların genelinde antispam ve antivirus servislerinde dışarıdan gelen dosya/doküman formatlarının MB tarama sınırları oluyor. Mesela Juniper Netscreen 5GT'de 10 MB. Bu konuda bir sıkıntın olabilir mi kontrol etmeni tavsiye ederim.

Hosting hizmeti aldığın firmanın uyguladığı boyut sınırlaması mevcut mu biliyor musun?

 
Gönderildi : 17/12/2010 20:11

(@CihatCaliskan)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Şu an DorukNet ile de iletişim halindeyim, onlar da kendi taraflarından bir problem olup olmadığına bakıyorlar. Ancak onlarda ki kota sınırı 30Mb imiş dolayısı ile bu konuda sıkıntı yok. Sanırım yine Fortigate taraflı problem var. Dosya döküman boyutları ile ilgili fortigate sınırı 20Mb atanmış, yalnız bir konuda algılayamadığım bir durum söz konusu. Mail alışverişlerinde mail domainin içinde bulunan kullanıcılar arasında da bu sorun yaşanıyor. Örneğin ben alan içinde bir kişiye mail gönderdiğim zaman bu mail yine Fortigate üzerinden mi çıkış giriş yapıyor?

 
Gönderildi : 17/12/2010 20:17

(@Lampej)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Çok garip,

Fortigate'in gateway olmadığı bir internet bağlantısından Doruknet'in webhostingi kullanarak ve outlook ile kendi domain adresin dışındaki mail adreslerine mail gönderiminde de aynı sıkıntıyı yaşıyorsan sorun doruk nette! Böyle bir testten sonra bence nereye bakman gerektiğini daha net çıkartabilirsin...

 
Gönderildi : 17/12/2010 21:26

Paylaş: