Forum

SAM Çalışmasın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SAM Çalışmasında Lisanssız Visual Studio Enterprise Keşfedilmesi

7 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
1,258 Görüntüleme
(@ferhatatalay)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Değerli Üstadlarım,

Sayım yaparken Microsoft samclick.net üzerinden çalıştırdığımız SAM envanter linkini kullanarak kurumumuzda yapmış olduğumuz çalışmada, yazılım ekibinden üç BT stajerinin bilgisayarlarında Visual Studio Enterprise 2015 sürümü keşfettik. Bu lisanslara sahip değiliz ve almamıza gerek yok bu sürümleri SAM portalına girdiğimizde çalıştırdığımız toolun envantere ekleyip microsofta gönderdiği gözükmektedir. Bu programa ihtiyacımız yok ve stajerler olayın riskini bilmeden kurmuşlar.  Çözüm ortağı danışman firmamız bunların iptalinin mümkün olmadığını ancak Azure üzerinden uygun fiyata 1 yıllığına 3 adet lisans satın alabileceğimizi söyledi. Bu lisansları nasıl envanterden çıkartabiliriz ??

Yardımlarınızı rica ediyor saygılarımı sunuyorum.

 

 
Gönderildi : 29/07/2018 01:10

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, aslında yaşadığınız şey doğru, yani ihtiyacınız olmayabilir ama günün sonunda kurulmuş ve bu da haklı olarak lisansa tabi.

Yani bu tarz sorunlar çok yaşanıyor, hatta öyleki test için SQL e normalde 8 core olması gerekirken 32 core veren ve o sırada bir test yapan ama aynı dönemde SAM çalışmasına denk gelen firmalar gördüm. Microsoft da haklı olarak hep iyi niyet karinesine bakamıyor çünkü ne yazık ki toplum olarak bu konuda çok kötü niyetliyiz. Özellikle lisanslama konusunda çok fazla kayıp kaçak ve yanlış yönlendirme olduğu için onlarda haklı olarak gördüklerini yazıyor.

Benim tavsiyem yine uzlaşma yoluna gitmeniz yani sonuçta gerçekten kullanılmıyor ise ödemeniz sizin için doğru değil ama bunu kanıtlamak gerekli, ancak kurulmuş kalmış ise kullanılmadığını kanıtlamanız da çok zor.

Örneğin yukarıdaki örnekde sanallaştırma platformu raporlarından son bir yıllık core bilgileri alınabildiği için geçici bir süre aslında yüksek core uygulandığı görüldüğü için sorun olmamıştı.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/07/2018 03:43

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Daha önceden de başıma şöyle bir olay geçmişti çalışıtığım kurumda sam testi çalışması yapıldı benden önce bilgi işlemde çalışan arkadaş office versiyonlarını standart yerine pro plus olarak yüklemiş bunuda sonradan farkettmiştim ancak son kullanıcılarımız excel,word we outlook tan başka hiç bir şey kullanmıyorlardı microsofta bunu ne kadar izah etmeye çalışsamda anlatamamıştım doğal olarak en sonunda office 365 üzerinden 1 yıllık lisans almak zorunda kaldık muhtemelen sizin içinde bu durum böyle olacaktır.

 
Gönderildi : 30/07/2018 10:46

(@aykutkoyuncu)
Gönderiler: 59
Estimable Member
 

Merhaba bizim de şirket olarak yakın süreçte SAM çalışmasından geçtik ve benzer bir olay başımıza geldi. Microsoft Visio programı kurulmuş ve bu denetimde ortaya çıktı. Programlara ortalama adet başına 1000 dolar gibi bir fiyat çıkarttılar. Şirketimizde bu programın kullanılmadığını ve işten ayrılan bilgi işlem stajyerinin yaptığını söyledik. İncelediler program hiç açılmamış dahi. Bundan dolayı sistemlerden kaldırmamızı istedi Microsoft. Faturadan çıkarttılar. 

 
Gönderildi : 01/11/2018 12:08

(@nazmikavalci)
Gönderiler: 235
Reputable Member
 

Merhaba; SAM çalışması yapılmadan önce everest tarzı 3. pati yazılımlar ile sisteminizi tek tek analiz etmenizi tavsiye ederim. Bende daha önceden bir yerde win7 ultimate denk geldi kaldırsanda fark etmiyor şimdiye kadar kullandığını öde diyor bunun içinde windows pro + ultmate upgrate lisans aldırıyor. Başka bir müşteride ofis 2007 pro plus denk geldi ondada ofis 365 1 yıllık kiralama yapıldı. Başka bir müşteride de RAM desteği nedeni ile server 2008 r2 enterprice denk geldi ordaki hata ise müşterinin microsoft lisans merkezinde enterprice lisans key i görülüyordu kurulum yapan arkadaş da enterprice lisans var diye kurulum yapmış sonucunda iki adet server 2016 lisans almak zorunda kaldık.

Belki iki sefer iş yapmış olabiliriz ama mutlaka SAM çalışması öncesi kontrollerinizi yapmanızı tavsiye ederim. İş eninde sonunda lisansa bağlanıyor. Zamanında listeyi çıkarıp yönetimin önüne koyuluyor malesef ki lisans deyince uzak kalıyorlar. Halbuki zamanında lisanslama yapılsa makineler A/D dahil edilip yetkilendirmeler yapılsa kendini bilmez işgüzar personellerden yada bahane yapılan stajer lerden bahsetmezdik. 

 
Gönderildi : 01/11/2018 13:08

(@harunalpur)
Gönderiler: 14
Eminent Member
 

Merhabalar,

SAM çalışmasından önce kendi sistemimizi tek tek analiz edebileceğimiz bir program önerebilir misiniz? 

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 16/11/2018 14:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Biraz anlamak lazım ama

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7826

Örneği %80 ve üstü çıkmadığı sürece SAM sayılmıyor yani 80 ve üstü makinelere ulaşman lazım ki doğru lisans envanterin çıksın.

 
Gönderildi : 16/11/2018 18:45

Paylaş: