Haberler

Kaspersky Güvenlik Eğitim Platformu Türkçe Olarak Yayında

kaspersky eğitim farkindalik-guvenlik

Kaspersky, önde gelen siber güvenlik uzmanları tarafından hazırladığı ve her çalışanın için siber güvenlik anlamında bilgi seviyelerini geliştirmesine olanak sağlayan Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Eğitimi‘ni Türkçe olarak yayına aldı.

Son yılların en önemli ihtiyaçlarından olan siber güvenlik olduğunu biliyoruz. IT departmanları ne kadar sistemleri üst seviyelere taşısa da bilinçsiz kullanıcılar bu çalışmaları boşa çıkarabiliyor. Şirketler, yüzde 80’inden fazlası insan hatasından kaynaklanan siber saldırılar yüzünden milyonlarca lira yatırım yapmak zorunda kalıyor. Kaspersky, sorunu temelden ele almak adına Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu’nu (ASAP) geliştirdi. Platformda en temel seviyede çalışanlarının siber güvenlik hassasiyetini artırarak güvenlik konusunda verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Platform, kursu oyunlaştırma ve rekabet ile eğlenceli hale getirip, 10 dakikalık videolar ile aşırı yükleme olmadan mikro öğrenme modülleriyle kullanıcıların kendi seviyelerini belirlemesine yardımcı oluyor. ASAP ile kullanıncılar temelden ileri düzeye kadar farklı risk seviyelerini öğrenme konusunda olanak sağlıyor.

Platform, kullanıcıları son tehditlerden haberdar ederek güncel saldırılara karşı bilgilendirerek onları bu tehditlere nasıl karşı koyacaklarını da önceden bilgilendirmiş oluyor. Kursta spam ve kimlik avını nasıl ayırt edileceği, güçlü parola kullanımının önemini ve hassas verilerin nasıl korunacağı ele alınıyor. Diğer taraftan ise IT yöneticileri hangi birimlerinin diğerlerinden daha fazla dikkat gerektirdiğini ve onların sonuçlarını etkileyebileceğini önceden öğrenmiş oluyor.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu