Blog

Trend Micro Worry-Free Business Security Services Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürünü bizim kendi sunucularımıza kurulumunun yapılmadığı,TrendMicronun sunucularında çalışan ve bu sayede antivirus ve diğer güvenlik özelliklerini kullanabildiğimiz bulut tabanlı bir TrendMicro ürünüdür.
Ürünün ne olduğundan bahsettiğimize göre bu ürünü kullanmanın bizlere sunduğu avantajlara bakabiliriz.

Bakım ve Güncelleştirmeler

On-Prem olarak kurulan ürünlerde gerekli olan güncelleştirme ve bakım işlemlerinin bizim tarafımızdan gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Ürün kurulduktan sonra yeni updatelerin ve hotfixlerin antivirus sunucularına yüklenmesi gerekmektedir. Bu güncellemeler ve hotfixler ürüne ait bir takım sorunları ve güvenlik açıklarını kapatabileceği gibi yüklenmemesi durumunda clientlar üzerinde de performans sorunu gibi sorunlar ile karşılaşmamıza yol açacaktır.Dolayısıyla tüm bu işlemler bize iş yükü olarak geri dönecektir
Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürününde ise tüm güncelleştirme ve bakım işlemleri Trendmicro tarafından yapılmaktadır.


Maliyet

Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürünü TrendMicro sunucularında çalıştığı için ürünü yüklememiz için gereken işletim sistemi ve donanım maliyetinden tasarruf etmiş oluruz.

Performans

Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürünü TrendMicro sunucularında çalıştığı için mevcut sunucularımız üzerindeki kaynakları tüketmez. Dolayısıyla bu kaynakları farklı amaçlar için kullanabiliriz

Dağıtık Yapılarda Merkezi Koruma

Farklı yerlerde,bölgelerde bulunan kullanıcılarımızı sadece internet erişimine sahip olmaları şartıyla Worry-Free Business Security Services konsolu üzerinden yönetimlerini gerçekleştirebiliriz.
Hemen örnek verelim,farklı illerde şantiyeleri olan bir firmasınız ve oldukça dağınık bir yapınız var.
Bu şantiyelerde  birer,ikişer bilgisayar bulunuyor ve şantiyelerde sunucu yok.
Ancak bu bilgisayarlara güvenlik yazılımı yüklemek istiyorsunuz ve merkezi olarak usb depolama aygıtları kapalı olsun gibi bir takım politikaları uygulamak istiyorsunuz.
Böyle bir örnekte Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürününü kullanabilirsiniz.

Basit Kurulum ve Yönetim

Trend Micro Worry-Free Business Security Services ajanlarını basit bir biçimde kurabiliriz.
Ajanları kurabilmek için bize sunduğu seçeneklerden uygun olanını seçebilir ve bilgisayarları yönetebilir hale gelebiliriz.

Platform Desteği

Windows,MAC,Android,IOS desteğine sahiptir.

Trend Micro Security Agent: Windows işletim sistemine sahip cihazlara yüklenebilen ve bu cihazları virüs,malware,spyware,web tehditleri gibi tehditlere karşı koruyan bir ajan yazılımıdır.

Mac için Trend Micro Security: Mac cihazlara yüklenebilen ve bu cihazları virüs,malware,spyware,web tehditleri gibi tehditlerden koruyan bir ajan yazılımıdır.

Android Güvenlik Aracısı: Android cihazlara yüklenebilen  bu cihazları zararlı uygulamalar ve zararlı web sitelerinden koruyan ayrıca ilave güvenlik özellikleri sunan bir ajan yazılımıdır.


Bu makalede Trend Micro Worry-Free Business Security Services ürününün ne olduğundan ve bu ürünü kullanmanın bize sunduğu avantajlardan bahsettim.

Kolay gelsin

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu