Haberler

Windows Autopatch Genel Kullanıcıya Açıldı

Windows ve Microsoft 365 yazılımlarını güncel tutmaya yarayacak olan Windows Autopatch’in yüskek seviye lisans kullanıcılarına açıldığı duyuruldu.

Windows Autopatch ilk olarak nisan ayında duyurulmuştu. Sistemin Windows 10 ve 11’in Enterprise E3 lisanslı kullanıcılara bedava sunulacağı, daha üstü seviyedeki kullanıcılara ise temmuz ayında açılacağı belitilmişti.

Bu yeni servis Windows 10 ve 11 için kalite ve özellik güncellemelerini, sürücüleri ve Microsoft 365 uygulamaları için sistem güncellemelerini otomatik olarak indirip yürürlüğe sokuyor.

Microsoft her ayın ikinci salı günü güncellemeler yayınlamaya devam edecek. Autopatch de bu güncellemele operasyonlarının kolaylaştırılmasına yardımcı olacak. Ayrıca IT takımlarının üzerindeki iş yükünü de hafifletecek.

Kullanıcılar Microsoft Endpoint Manager yönetici merkezinin Tenant Administration kısmından Windows Autopatch’e yazılabilecekler. Enterprise E3 ve üzeri lisans sahibi kullanıcılar, bu kısımdan Tenant Enrollment’ta Enroll seçeneğini seçecek. Daha sonra Autopatch dahil olan cihazları test çemberleri isimli 4 gruba ayıracak. Gücecllemeler ise ilk çemberden en geniş çembere, sürücü performansının kontrolünden sonra ise öteki cihazlara genişleyen şekilde yayılacak.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu