Forum

centos üzerind...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

centos üzerinde phpmyadmin

11 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
883 Görüntüleme
(@ahmetceylan)
Gönderiler: 103
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba; Centos 6.6 üzerine apache ve mysql server kurulumu yaptım ikiside sorunsuz çalışıyor.ama phpmyadmin ne yaptıysam çalıştıramadım birkaç makale okudum  /etc/httpd/conf.d/phpMyAdmin.conf  dizinindeki dosyayı düzenlemem gerektiğini falan okudum ama bende öyle bir dosya yok, dosyayı oluşturup oluşturup içine girmem gerekn verileri girincede servisi yeniden başlatamıyorum hata veriyor. PhpMyadmin'i nasıl çalıştırabilrim.
Teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 21/07/2015 15:01

(@mustafayilmaz-2)
Gönderiler: 142
Estimable Member
 

Merhaba,

Oluşturduğunuz dosya için chmod 755 yapmayı deneyebilirsiniz. Permission hatası olmuş olabilir eğer dosyayı root olarak oluşturduysanız apache kullanıcısı dosyaya erişim hatası alıyor olabilir. 

 Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 22/07/2015 12:51

(@ahmetceylan)
Gönderiler: 103
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

onları yapmayı deneyeceğim.Peki phpmyadmin olmadan sql dosyasını nasıl yükleyebilirm kolay bir yolu varmı sürekli yaptıgım yazılım yeni oldugu için sürekli güncelliyorum alternatif hızlı bir yolu varmı?
Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 22/07/2015 13:33

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

3. Parti MySQL bağlantı uygulamalarını deneyebilirsiniz. PhpMyAdmin 'de sonuçta bu uygulamalardan birisi ve web arayüzünden çalışan halidir. 

Örneğin ; SQLyog veya Navicat SQL vs.  

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 22/07/2015 13:38

(@mustafayilmaz-2)
Gönderiler: 142
Estimable Member
 

Selam,

Komut satırından şu komutu çalıştırın şifrenizi girin tamamdır.

mysql -u username -p database_name < file.sql

file.sql sizin bahsettiğiniz sql  scripti olmalı, database_name kısmına da veritabanına vermek istediğiniz adı yazınız.
Kolay gelsin.

 

 
Gönderildi : 23/07/2015 14:58

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba; Centos 6.6 üzerine apache ve mysql server kurulumu yaptıp ikiside sorunsuz çalışıyor.ama phpmyadmin ne yaptıysam çalıştıramadım birkaç makale okudum  /etc/httpd/conf.d/phpMyAdmin.conf  dizinindeki dosyayı düzenlemem gerektiğini falan okudum ama bende öyle bir dosya yok, dosyayı oluşturup oluşturup içine girmem gerekn verileri girincede servisi yeniden başlatamıyorum hata veriyor. PhpMyadmin'i nasıl çalıştırabilrim.
Teşekkür ederim...

 

Merhaba normal kurulumunda herhnagi bir özel ayar gerektirmiyor, belkide kurulumda bir hata yapmışsınız. Kurarken hangi komutu kullandınız ? basitçe alttaki gibi olmalı idi.

 

sudo yum install mysql-server php5 phpmyadmin

 

Kurulum esnasında size mysql-server için şifre soracak, bu sorduğu şifreyi tanımladıktan sonra aynı şifreyi phpmyadmin de soracak ve mysql tanımladığınız bu şifreyi o sorduğunda girerseniz sorun olmadan kurulması lazım. 

 
Gönderildi : 23/07/2015 20:04

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Selamlar,

Ben şu tarz sorularda mantığım ile çok çelişiyorum "çalışmıyor", "olmuyor", "başlamıyor".

Ben de geçen gün phpMyAdmin kurulumundan sonra 3 ayrı hata ile karşılaştım, eğer karşılaştığım hatayı okumasaydım ve sadece "hata","çalışmıyor" vs. diye aratsaydım eminim ki hiçbir sorunumu çözemeyecektim.

Dolayısı ile hatayı direkt buraya yapıştırsaydınız şimdi inanın hiç bir probleminiz kalmamıştı, manuel yüklemelere de gerek kalmayacaktı. Çünkü, bir de dosyayı sunucuya atıp manuel iş yapabilmeniz için ftp uygulaması kurup yapılandırmanız gerekecek.

Yaşayabileceğiniz sorunlardan birini zaten arkadaşımız yazmış, diğeri de session yaratma problemi olabilir, onun için de; /var/lib/php içerisinde session isminde bir klasor oluşturun ve php'yi çalıştıran kullanıcıya chown -R ile klasor sahipliği verin ya da direkt chmod ile 777 verin gitsin. sonra service httpd restart ederek yeniden deneyin.

Müneccim olmadığımız için ancak olasılıklardan bahsedebiliyoruz:) Aldığınız hatayı yazarsanız direk adresleyelim sorunu ve çözümünü paylaşalım.

Sevgiler. 

 
Gönderildi : 24/07/2015 15:55

(@ahmetceylan)
Gönderiler: 103
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.Okan beyin bahsettiği programlardan birini kullanarak çözdüm sorunumu.
Ama phpmyadmini çalıştırmak için araştırmaya devam ediyorum 🙂 
phpmyadmin kurulumundan sonra browser uzerinden serverin ip adresi ve phpmyadmin yazdıktan sonra sayfa bulunamadı diyor.(örneğin;127.0.0.1/phpmyadmin) servisin durumunu kontrol ediyorum çalışıyor gözüküyor ama sonuc olarak myadmin paneline erişemedim.
saygılarımla..

 
Gönderildi : 29/07/2015 22:29

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

Ücretsiz istiyorsan MySQL Workbench kur gitsin. Masaüstü uygulamasıdır. Local değil farklı pcye kuracaksan bağlandığın kullanıcının local dışında erişim yetkisi ve mysql (3306) portunun açık olması yeterlidir.

http://dev.mysql.com/downloads/workbench/

 
Gönderildi : 30/07/2015 18:57

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Selam,

phpmyadmin'i çalıştırmaya çalıştığın için yazıyorum.

chmod 755 /usr/share/phpmyadmin/ komutunu koştur, sonra service httpd restart ile apache'yi restart et ve tekrar erişimi dene.

Eğer erişemezsen apache'nin log dosyasindan (/var/log/apache/error.log) denediğin timestamp'e ait log'lara bak, anlamdıramazsan yaz buraya nedenini bulalım.

Ayrıca birşey dikkatimi çekti, neden 127.0.0.1 ile erişim deniyorsun, ayrı bir makinaya kurmadın mı? aynı makinadan curl'le falan mı erişim deniyorsun anlayamadım? ya da kde falan mı kurdun? eğer aynı makina değil ise makinanin lan ya da wan IP'sini kullanman lazım başla bir lan ya da wan istemcisinden erişim için. ayrıca, ayrı makinaysa conf dosyasından da IP ayarı yapman gerekebilir.

Ek;

Bir de şuraya bakıp aşağıdaki blok'ta sende neler var, paylaşabilir misin? nano /etc/httpd/conf.d/phpMyAdmin.conf  (Bununla  gelmezse phpmyadmin.conf olarak dene, yine gelmezse kurulumda bir sorun olmus olabilir, bence conf dosyasi yaratmak yerine tekrar kurulum yapmayı dene.)

 . . .

<Directory /usr/share/phpMyAdmin/>

   AllowOverride All

   <IfModule mod_authz_core.c>

   . . .

</Directory>

. . .

paylasacagin apache log'una ve yukarıda belirttiğim satırlara gore ilerleyelim.

 
Gönderildi : 31/07/2015 03:25

(@ahmetceylan)
Gönderiler: 103
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;
dediklerinizi yaptım phpmyadmin.conf dosyasını da oluşturdum ama çalışmadı ve permission hatası da vermiyordu başka bir yerde daha sıkıntı vardı muhtemelen, phpmyadmin'i kaldırıp yeniden kurdum phpmyadmin.conf dosyasınıda düzenledim sorunsuz bi şekilde çalışıyor.Cevaplarınız için teşekkür ederimm.

 
Gönderildi : 01/08/2015 12:58

Paylaş: