Haberler

15 inçlik Yeni MacBook Air Tanıtıldı

Teknoloji devi Apple, Worldwide Developer Conference (WWDC) 2023 etkinliği düzenliyor. Saat 20.00’da başlayan etkinliğin ilk tanıtımı 15 inçlik yeni MacBook Air oldu. Detaylar haberimizde.

MacBook Air 15

Apple, WWDC 2023 etkinliğine saat 20.00 itibariyle başladı. Etkinlikte uzun zamandır beklenen 15.3 inç MacBook Air tanıtıldı. MacBook Air 15 ismiyle lanse edilen dizüstünün en belirgin özelliği 15.3 inç Liquid Retina ekrana sahip olması. Bir önceki 13 inçlik modelle aynı şekilde M2 işlemciden güç alan yeni MacBook Air, teknik özellik ve tasarım kısmında da önceki modelle benzerliklere sahip.

MacBook Air 15 özellikleri ve fiyatı

MacBook Air 15, 8 CPU ve 10 GPU çekirdeğine sahip Apple M2 yonga setinden güç alıyor. 24 GB’a kadar RAM bellek ve 2 TB’a kadar da depolama seçenekleriyle satışa sunulacak olan yeni MacBook Air, 1.5 kilogram ağırlığında. Halefiyle aynı şekilde MagSafe, kulaklık girişi ve çift Thunderbolt girişi bulunan ürün, üçlü mikrofon düzeni, altılı hoparlör ses sistemi ve 1080p kameraya sahip. Ürün büyük ekran boyutuna karşın 18 saate kadar pil ömrü vaadediyor. Apple, yeni MacBook Air’in Intel işlemcili en güçlü Air modeline oranla 11 kat daha güçlü olduğunu belirtiyor.

MacBook Air 15 fiyatı Avrupa pazarında 1299 dolar başlangıç fiyatına sahip. Önümüzdeki haftadan itibaren satışa açılacak ürünün Türkiye fiyatının ise ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu