Haberler

Twitter, Ortak Tweet Atmayı Sağlayan CoTweets Özelliğini Test Ediyor

Twitter geliştirme aşamasında olduğu CoTweets özelliğini bugün itibari ile test etmeye başladı. Özellik birden fazla Twitter hesabının ortak tweet atabilmesine olanak sağlıyor.

Henüz belirli hesaplar için test amacıyla kullanıma açılan özellik birden fazla kişinin ortak bir tweet atması temeline dayanıyor. Ortak tweet atılabilmesi için kişilerin birbirini takip ediyor olması ve tweete eklenen kişinin onay vermesi gerekiyor. Tweetin yayınlanması diğer sosyal medya araçlarındaki etiket sistemi gibi. Birbirini takip eden 2 kullanıcıdan 1 tanesi tweet yazıp diğerini tweete ekliyor, ikinci kişi onay verdiği taktirde ortak tweet oluşturulmuş oluyor. Böylelikle tweet her 2 kullanıcının profilinde de yayına alınıyor.

Ortak tweet örneği

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi ve sosyal medya danışmanı Matt Navarra da ortak tweet özelliğini test etti. İkili, her iki kullanıcı adının da tweetin üzerinde görüntülendiği ve tıklanabilir olduğu bir test tweeti yayınladı.

Yeni özelliğin kısa süreli bir test aşamasının ardından tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale getirilmesi bekleniyor. CoTweets özelliği sayesinde iş ortakları, arkadaşlar ve markalar için ortak paylaşım yapma seçeneği ortaya çıkmış olacak.

Twitter geliştirmelerine devam ediyor

Bugün itibariyle ortak tweet atmaya olanak sağlayan CoTweets özelliğini test etmeye başlayan Twitter’ın bu özelliği son 1 aylık süreçte üçüncü farklı geliştirmesi oldu. Twitter’ın geçtiğimiz ay (Haziran 2022) yeni alt yazı özelliğini yayınladığını sizlere duyurmuştuk. İlgili içerik: Twitter Yeni Alt Yazı Özelliğini Yayınladı

Twitter’ın bir diğer geliştirmesi de uzun tweetler ve zengin medya içeriklerinden oluşan paylaşımlar yapmak üzerine tasarladığı Notlar özelliği olmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar profillerinde kişisel blog tarzında içerikler oluşturulabiliyor.

Elon Musk tarafından satın alınması sonrasında Twitter’da ne tür değişiklikler ve geliştirmeler olacağı merak konusu. Sizler de Twitter geliştirmelerine ilişkin görüşlerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Kaynak: Mashable

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu