Haberler

KVKK’dan WhatsApp Kamuoyu Duyurusu

WhatsApp üzerinden gelen zoraki veri paylaşımını içeren Gizlilik Sözleşmesi, kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmadı. Gündemde epeyce yer tutan bu dayatma sonrasında kullanıcılar, mesajlaşma uygulamaları olarak gözle görülür şekilde diğer alternatiflere yöneldiğini söylemek mümkün. Yerli uygulamalar ile beraber Amerika menşeili Signal ve Rus menşeili olan Telegram mesajlaşma uygulamalarına tabiri caizse dijital göç yaşanıyor. Bunlar yaşanırken kamu otoriterleri de bir bir aksiyon almaya devam ediyor.

Bu sabah Rekabet Kurulu, gelen açıklama ile WhatsApp ve Facebook için resen soruşturma başlattı. Az önce de Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından kamuoyu bildirisi yayınlandı. Kurum, gündemi oldukça meşgul eden konuyu yarınki (12.01.2021) toplantısında, mevzuat ve kanunlar gereğince detaylıca değerlendirip ayrıca bilgilendirme yapacağını bildirdi.

Bildirinin tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

WHATSAPP UYGULAMASI HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu