Haberler

Rusya ile Gerilim Artarken Ukrayna’nın Devlet Siteleri Büyük Bir Siber Saldırıya Maruz Kaldı

Hacker’lar bu cuma Ukrayna’nın çeşitli devlet sitelerine saldırılar düzenledi. Saldırı sonrası siteler ulaşılamaz hale geldi ve giren kullanıcılar “korkun ve daha kötüsüne hazırlanın” mesajıyla karşılaştı.

Ukraynan’nın dışişleri bakanlığı olayı büyük boyutta bir siber atak olarak adlandırdı. Bloomberg ve Sky News’ün haberlerine göre hiçbir site içeriği değiştirilmedi ve insanların kişisel bilgileri çalınmadı.

Etkilenen siteler arasında hükümet kabinesinin, güvenlik ve savunma konseyinin ve eğitim bakanlığının siteleri bulunuyor. Hükümet sözcüsü, uzmanların IT sistemlerinin geri getirilmesi için çalışmalara çoktan başladıklarını ve siber polislerinin olayı araştırdığı açıklamasında bulundu.

Bölgedeki gerilimin yüksekliği bu siber saldırıların önemini daha da arttırıyor. 100 Bin Rus askeri Ukrayna’nın sınırlarında toplanmışken batılı istihbarat ajansları topyekün bir işgalin yakın olduğu uyarısında bulunuyor. Rus birlikleri ülkenin çeşitli bölgelerini 2014 yılından beri ellerinde tutuyorlar.

Mevzubahis siber saldırılar için net bir kaynak olmasa da yetkililer şimdiden Rusya’yı sorumlu tutmaya başladılar. Avrupa Birliği’nin dışişlerininden sorumlu bakan Josep Borell habercilere yaptığı açıklamada “Sorumluların kim olduğuna dair bir kanıt olmasa da, saldırıların arkasında kimin olduğunu hayal edebiliyoruz.” dedi.

Sky News’e göre Avrupa Birliği saldırılara cevap vermek için acil toplantı çağrısında bulundu.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu