Haberler

Volkswagen Yeni Elektrikli Araba Hamlesini Açıkladı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli araba konusunda yeni bir adım attı. Şirket, belirli bir dönemden sonra Norveç’e sadece elektrikli araba üretecek.

Volkswagen, 1937 yılından bu yana aktif olarak bütün Dünya’ya araç satışı gerçekleştiren bir markadır. Markanın üretiminde olan araçlar birçok ülkede geçerli olarak fazlasıyla sevilmektedir. Norveç’e farklı adımlar atmak isteyen şirket, bu sefer yeni bir açıklama yaparak yapılan anlaşmaları kısaca özetlemek istedi. Bu anlaşma da Norveç’e artık yalnızca elektrikli otomobil satışı yapılacağı söylendi.

Norveç son zamanların en büyük yenilebilir enerji yapılarını kurarak büyük adımlar atmaya devam ediyor. Bünyesinde barındırdığı petrol rezervlerine rağmen elektrikli araçlara yönelen ülke, oldukça farklı bir adım atacağa benziyor. Geçmiş yıllara göre benzinli arabaların satın alınması Norveç içerisinde fazlasıyla rahat olduğu gibi elektrikli araçlarda da kullanım oldukça yüksek oranda. Ülke yeni verdiği kararla artık benzin kullanım oranını azaltarak tamamen yenilebilir enerji üzerine ilerlemek istiyor.

Volkswagen 2024 İtibariyle Norveç’e Elektrikli Araç Üretecek!

Yapılan yeni araştırmalara göre Norveç içerisinde elektrikli araba kullanımı benzinli araçlara kıyasla büyük bir fark içeriyor. Volkswagen ile bu hafta içerisinde anlaşma sağlayan ülke hibrit, benzin ve dizel arabaların tamamını almayı durduracak ve üretilmesini sağlamayacak. Bu anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte ise 2024 yılının başına kadar üretim devam edecek fakat ocak ayından itibaren herhangi bir satış olmayacağı söylendi.

volkswagen

Yenilebilir enerji alanında her yeterliliği sağlayan Norveç, elektrikli arabaların ülke içerisinde satış rakamları kırdığını açıkladı. Ülkenin yeni aldığı kararla birlikte farklı yerlerde de elektrikli araba kullanımının yaygınlaşması çokça söz konusu olduğu görüldü. Bu konunun basın medyasında yer alması ise araba üreticilerinin odak alanını sadece elektrikli arabalara çevireceğini düşündürtüyor. Özellikle bu kararın verilmesi Dünya ekosistemini de fazlasıyla güçlendirecek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu